Közösség

Vélemény:

70 A menekülő ember

(2025)

Van amiben jobb mint az 1987-es

Ad Vitam   2026.05.31 19:14
2

Az eredeti Menekülő ember, melyben Arnold Schwarzenegger játszik, nekem mai szemmel kicsit "B" kategóriás dolog. Azok a fura latex ruhák, a mű verekedések és mű helyszínek nem annyira bejövősek. Viszont Maria Conchita Alonso nagyon dögös. Az új feldolgozás, melyben már Glen Powell a főszereplő, kicsit realisztikusabb. A főhős hétköznapi munkás figura, aki családja anyagi támogatásáért vállalja, hogy részt vesz a Menekülő ember show-ban. Sokszor csak a szerencse segíti, de mindig túljár valahogyan üldözői eszén. Szimpatikus Powell alakítása, és nekem hitelesek az akciójelenetek is. A magam részéről végigizgultam az egyes jeleneteket, és a vége is nagyon tetszett, mert csak sejteti, hogy mi lett Ben Richards (Glen Powell) sorsa. Összességében jó film szerintem, és kellemes meglepetés volt. Utánanéztem, jelenleg az IMDb-n 6,4 ponton áll 107 ezer szavazat alapján, míg az 1987-es eredeti feldolgozás Arnold Schwarzeneggerrel 6,6 pontos. Vagyis fej-fej mellett állnak. A tapasztalat szerint azonban idővel romlani fog az új rész, míg a régi nem változik.