Közösség

Vélemény:

82 Futni mentem

(2024)

Futni mentem

King Leonidas Nézhetetlen  2025.02.14 12:53
0

Kínosan semmilyen, pasztell, nincs benne életszerű momentum, gyenge színészi játék, sokkal inkább melodráma, semmint vígjáték. Ezek páromtól kölcsönzött gondolatok, ő ugyanis becsülettel végignézte, ellentétben velem, aki tíz perc után még a szobából is kimentem, annyira elborzasztott ez a film. Ismét az az érzés tört rám, mint legutóbb a Barbie-nál, miszerint biztosan az én készülékemben van a hiba, biztos én megyek szembe az autópályán – több mint 700 ezer néző csak nem tévedhet –, de az ő véleménye azért némi megerősítést adott. Így picit szondáztam az ismeretségi körömet, ki milyennek látta – ha egyáltalán látta – ezt a művet. És a kép nem kicsit árnyalódott. Számomra megdöbbentően sokan mentek el rá moziba – többségük a covid óta először – és a kritikákkal, véleményekkel ellentétben alig volt, aki közepesnél jobbra értékelte. Jellemzően a férfiak alá, a hölgyek inkább fölé. A mozis nézőszám folyamatos emelkedése sarkallta sokukat, hogy ők is elzarándokoljanak a moziba, és ne várjanak valami otthoni premierig. De ez a nézőszám így is döbbenet. A rendszerváltás utáni idők legnézettebb magyar filmje. Ez...