Közösség

Vélemény:

61 Anora

(2024)

Anora

ANdraS   2025.03.09 22:33
1

Anorát már ősszel meg akartam nézni, amikor először vetítették a mozikban. Sajnos csak most jutottam el rá, egy héttel azután, hogy a film több díjat is nyert, köztük a legrangosabbat is. A film nagyon ígéretesen indult, a főszereplő páros színészi játéka – különösen Mark Eydelshteyné – már az elején lenyűgözött. Paradox módon azonban ő pont hogy nem kapott egyéni színészi díjat ezért a filmért. A történet szépen fokozódik, és a new york-i "white trash" környezetből származó Hamupipőke-történet is magával ragadó. Amikor viszont a film átlépi a felét, úgy tűnik, mintha elveszítené a mondanivalóját – számomra a vége már erőltetett és kifulladt. Sean Baker Florida Project című filmje egyértelműen jobb, pedig jóval kevesebb díjat kapott. Ami viszont igazán jól sikerült a készítőknek, az a Coney Island-i orosz negyed hangulatának megragadása. Én is jártam ott – tényleg olyan, mint egy „kis Szevasztopol”, jeges óceánban fürdőző emberekkel és atlétatrikós férfiakkal, akik műanyag abroszos asztaloknál esznek pelmenyit.