Közösség

Vélemény:

88 Örökké veled?

(2025)

Szerelem a végtelenbe

Vivi   2025.12.06 15:39
0

Szerintem egy olyan film, amit nem a nagy fordulatok vagy a látvány miatt érdemes megnézni, hanem azért, mert baromi jól elkapja azt a hangulatot, amikor az ember elgondolkodik azon, hogy mi marad utána, és kik azok, akik tényleg számítanak. A történet alapja egyszerű, mégis elég erős. Joan meghal, majd kap még egy utolsó hetet a túlvilágon, hogy eldöntse, kivel akarja eltölteni az örökkévalóságot. Ez elsőre kicsit mesésnek tűnhet, de a film ezt nagyon emberi módon kezeli.

Ami nekem a legjobban tetszett, az a két férfi közti választás megjelenítése. Nem csinálnak belőle túlzó drámát, inkább azt mutatja meg,

milyen nehéz döntést hozni a szív és a józan ész között. Elizabeth Olsen pedig nagyon jól hozza azt a zavart, bizonytalan, mégis szerethető karaktert, akinek egyszerre kell visszanéznie az életére és előre a végtelenbe.

A film tempója lassabb, néha már már álomszerű, de ez passzol ehhez a túlvilági hangulathoz. Nem akar sietni, inkább hagyja, hogy a néző együtt gondolkozzon Joannal. Néhol kicsit cukormázas, néhol meg szíven üt, de összességében egy kellemes, érzelmes mozi, amit azok fognak igazán értékelni, akik szeretik a mi lett volna, ha típusú történeteket. Én úgy éreztem, hogy több maradt belőle bennem, mint amire számítottam.

#spongyabob.