Hát én megpróbáltam, de ez a sorozat nevetségesen rossz. Minden történeti eleme inkonzisztens, karakterei sztereotipikus figurák, és ismert sónen dolgokat látunk.
Egy szociálisan visszamaradt, loner geek srác és az iskola legmenőbb csajának kémiamentes kapcsolata lenne a központi sztori, de az egész teljesen fanfictionszagú, ahol érzelmek, dráma és motivációk csak úgy be vannak dobva, és felhasználásuk olyan gyenge, hogy kétlem, hogy egy olyan ember írta, aki a 20-as éveinek akárcsak közelében is járna. A sorozat egyetlen pozitívuma a látványvilága, mely kicsit a francia animációs filmek, tradicionális animék és 3D elemek vizuálját vegyíti, így ez az egyetlen eredeti dolog, ami elválasztja a millió más tucat animétól.
Nyilván lejött, hogy ez nem az én műfajom, ha te szereted ezt a zsánert, és szereted a furcsa, beteg dolgokat, akkor valszleg jobban fog tetszeni ez a narratív katyvasz. Én nem éreztem, hogy történeti elemek okosan vagy kreatívan lettek volna vegyítve, minden véletlenszerű, és emiatt súlytalan. Szerintem az rossz történetmesélés, ha karakterek megjelenésükkor egy paragrafusnyi monológot tolnak le, mint valami robot, arról, kik ők és honnan tudnak valamit. Nincs organikus történetmesélés, csak ez a nagyon szájbarágós, néző arcába magyarázós cucc. Hogyha olyan mondatok vannak a történetedben, hogy „helló, én vagyok xy, és azért vagyok ilyen, mert xy történt velem”, akkor elbuktál mint történetíró. Mindegyik dialógus borzasztó, olyan sorokat mondanak emberek, amit soha a valóságban nem mondana ki senki.
A két főszereplő kapcsolata teljes egészében wish fulfillment kategória. Én értem, hogy fantasy, de ha nincs semmi valóságos elem, akkor nehéz viszonyulni ezekhez az emberekhez. Az egyik egy antiszoc kocka gyerek, aki annyira beleszeretett a hobbijába, hogy nem képes elvonatkoztatni tőle. Az ilyen emberektől óvakodom a valóságban, itt meg ő az egyik főszereplő. Nyilván azért kapja meg ő az iskola legszebb csaját, hogy a sorozatot néző tizen-x éves fiúk, akik hasonlóan képtelenek a másik nemet megszólítani is, láthassák, hogy egyszer majd validálva lesz a hobbijuk. Szekunder szégyenérzetem volt végig. Főleg akkor, amikor a sorozat már első epizódjában már levetkőztette a főszereplő csajt. Nem így kéne nemi erőszakkal kapcsolatos jelenetet írni, ez nagyon gyerekes és bugyuta volt. Aki ezt kitalálta, szerintem nem interaktált emberekkel, annyira gusztustalan volt ez a hozzáállás.
Persze ezen a dialógus sem segített, ami szintén a tipikus anime-elemeket tartalmazza. A gond az, hogy a sorozat világa egyszerre akar valódi lenni és elrugaszkodni minden megmagyarázható dologtól. Egyszerre vannak átlagos diákok és űrlények meg szellemek meg egy csöcsös nagyi, aki úgy néz ki, mint egy 24 éves. A fókusz hiánya ölte meg nekem a történetet. Minden pillanatban, minden is történhet, emiatt nincs karakterfejlődés vagy út, csak random események sorozata, nyilván, hogy végtelen évad születhessen ezekkel a figurákkal is.
A vizuális világ az egyetlen, ami jó. A mozgások és akciók teljesen rendben vannak, és ügyesen használják a kameraállásokat.

84 Dan Dan Dan (2024)
Amikor Momo és Okarun hite összeütközik, a szellemek, az idegenek és a felébredt erők világába kerülnek. több»
Szereplők: Kari Wahlgren, Barbara Goodson, Shion Wakayama, Natsuki Hanae, Abby Trott