Közösség

Vélemény:

58 Halálpart

(1989)

Halálpart

Márton   2018.11.18 05:48
2

Számomra ez a film, egy igazi nosztalgia volt! Anno gyermekkoromban jó pár ilyen vagy ehhez hasonló szörnyű filmhez volt szerencsém, amit persze régen szinte rongyosra néztem! Ezek filmek többségét egyáltalán nem mondanám egy kiemelkedő alkotásnak és ha mai fejjel újranézzem eme filmeket, elgondolkodom rajta hogy vajon pontosan mit is szerettem rajtuk ennyire, hisz ezekben rém gyenge "effekteket", pocsék színészi alakításokat, őrjítő párbeszédeket és többségében ritka gyenge történetekhez volt "szerencsém", de valahogy mégis megmaradtak a szívemhez közelieknek! Talán mert a gyermekkoromat juttatja eszembe és egy rég feledésbe merült korszakot a VHS filmek szeretettét! Nem kivétel ez alól jelen filmünk sem, hisz talán mindenkinek megvoltak ez idő tájt, a műfajokon belül a "kedvencei"! De hogy mivel tud szolgálni az 1989-es Halálpart című horrorfilm (vagy akkoriban ha jól emlékszem A rémület partja címen volt ismert)? Vettek a készítők egy rém egyszerű alaptörténetet, megfűszerezték az akkori horror trendekre oly jellemző slasher elemekkel, beletettek minél több csinos nőcskét (akiket megpróbáltak a legkülönbözőbb módon elhaláloztatni) és egy ismertebb színészarcot (itt John Saxon volt e színész) és persze minél több rockos zenei betétet és már meg is kapjuk a Halálpart teljes leírását és elemzését! Az érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy még mindig van valami működőképessége ennek a filmnek! Persze újranézve rengeteg logikai baki és butácska párbeszédek "akasztják" meg a film gördülékenységét, de engem a nosztalgia vonatra másfél órára felültetett és emiatt a film ordas hibáitól el is tekintettem!