Közösség

Vélemény:

NA Sohaország

(2025)

7/10 egyelőre

kabel   2025.08.14 10:14
0

Láttam az IGN kritikákat, de az első epizód nem győzött meg. A látványvilág ott volt, de minden más még nagyon kereste a helyét. Azt éreztem, hogy a készítőknek nem igazán volt hitük a nézőkben, ezért megállás nélkül Alienes akciót teaseltek, vagy a karakterekkel nagyon szájbarágós előrevetítéseket mondattak. A történet fő szálai még nem igazán álltak össze, de az újjászületés, életkészítés tematikája nagyjából jelen volt, csak a feszültség hiányzott. Előtte is szkeptikus voltam, hogy a Földet az Alien franchise-ban mutatni biztos jó ötlet-e. Számomra ezeknek a történeteknek velejárója az izolált, hideg űr világa vagy valami emberiségtől távoli helyszín. A Földön elveszik a klausztrofób hangulat, a menekülés nehézsége és a reménytelenség. Az első epizód nem nagyon tudott ezek helyett más feszültségforrást kitalálni. A látvány konzisztensen rendben volt. Remek taktikai hatása volt mindennek,az autentikusan koszos tárgyak és a helyszínek remek atmoszférát kölcsönöztek. Maga a Föld viszont úgy nézett ki, mint a mostani Föld. Én nagyon valami Blade Runneres kolóniavilágra számítottam. Meglátjuk, mi lesz ebből.