Közösség

Vélemény:

71 Odüsszeia

(2026)

Minden várakozásomat felülmúlta

Amira   2026.07.27 16:44
1

Az Odüsszeia számomra az idei év egyik legnagyobb filmes élménye lett. Arra számítottam, hogy egy látványos kalandfilmet kapok, de ennél sokkal többet adott. A történet végig lekötött, egyszer sem éreztem úgy, hogy leülne a cselekmény. Minden új helyszín és minden próbatétel újabb izgalmat hozott, ezért szinte észre sem vettem, milyen gyorsan eltelt az idő. Nagyon örültem annak, hogy a film nemcsak a látványra épített, hanem a szereplők érzéseire is nagy hangsúlyt fektetett. Matt Damon végig hiteles volt Odüsszeusz szerepében. Nem egy legyőzhetetlen hőst láttam, hanem egy embert, aki rengeteg nehézség ellenére sem adja fel. Anne Hathaway ugyan kevesebbet szerepel, mégis minden jelenetében erős jelenléte volt, és sokat tett hozzá a történet érzelmi oldalához. A képi világ lenyűgözött. A hatalmas tengerek, a különleges tájak és a mitológiai elemek együtt olyan hangulatot teremtettek, amely teljesen magával ragadott. A zene is kiváló volt, sok jelenet erejét még inkább kiemelte. Számomra ez a film kellemes meglepetés volt minden szempontból. Egyszerre volt izgalmas, megható és látványos, ezért egy pillanatig sem unatkoztam. Ritkán jövök ki úgy a moziból, hogy azonnal újra szeretném nézni ugyanazt a filmet, de az Odüsszeia pontosan ilyen élményt adott. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a nagyszabású, mégis emberi történeteket.