Közösség

Vélemény:

89 A vadnyugat születése

(2025)

Izgalmas, realisztikus és drámai

Dysthymia   2025.01.17 22:30
5

Szerintem különleges sorozat a Vadnyugat születése Peter Bergtől. Az alapja valós: utánaolvastam az 1857. szeptemberi történéseknek, és valóban zajlott Utah államban egy komoly konfliktus a mormonok, illetve az arkansasi utazók között, mely a Mountain Meadows-i mészárlás néven vonult be a történelembe. A sorozat központi karakterei azonban kitaláltak: Isaac (Taylor Kitsch) és Sarah Rowell (Betty Gilpin). A cselekmény középpontjában egy kamaszkorú fiával nyugatra utazó nő áll, akit temérdek viszontagság ér, de segíti őt a rejtélyes, indiánok nevelte Isaac (Taylor Kitsch). Aki romantikusan vidám zárásban reménykedik, kicsit csalódni fog. Az utolsó rész amúgy is kicsit leül, és persze igazi happy end sem lehet, mert hogy nézne már ki, hogy egy komor sorozat vége pozitív legyen. Nehogy már. Szóval a zárás szerintem méltatlan és színpadias, egy felesleges drámával. Ezt leszámítva azonban jó a sorozat, rengeteg izgalmas jelenettel és látványos harccal. Nyers és realisztikus az egész. Nekem bejött, és nálam 4 csillagot ér.