A másik áldozat fehér volt. Mellesleg azért, mert bevándorló, nem lehet áldozat?
Te szerencsétlen, ez megtörtént Svédországban. Lehet tájékozódni kellene, sorozatot csináltak belőle.
Kedves felhasználónk!
Arra szeretnénk kérni, hogy a jövőben kerüld a más felhasználókkal szembeni személyeskedő, becsmérlő hangnemet. Javasoljuk, hogy az egyet nem értésedet objektíven, a másik személyének támadása vagy bántása nélkül fejezd ki.
Üdvözlettel:
A Mafab csapata
Te szerencsétlen, képzeld el, ha minden egyes eseményről, ami megtörtént, filmet készítenének... Kit érdekel, hogy csak a Netflix szerint milyen aranyosak, okosak és hasznosak a migránsok?... Miért nem dolgozzák fel az iszlám terrorista merényletek történeteit, hmmm? Ráadásul mindenki tudja, hogy a Netflix egy liberális érzékenyítő szennycsatorna, aki ezt tagadja, az egy valóságtagadó kis elmebeteg.
Engem érdekel, mit is takar az érzékenyítés címke! Talán azt, hogy felhívja a figyelmet a kirekesztésre? Esetleg az elfogadásra? (Ingoványos talaj... Mindjárt a melegpropaganda következik.) Szóval, ha erről van szó, akkor ez baj? Én nem érzem problémásnak azt, ha társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet. Ráadásul itt erről szó sincsen – innen is, onnan is van áldozat. Ilyen a valóság, mert hogy ez megtörtént eset. Azt az apróságot pedig ne hagyjuk már figyelmen kívül, hogy az általad gúnyosan „szegény, ártatlan bevándorlónak” nevezett áldozat egy kisfiú volt! Szégyelld magad!
Először is tisztáznod kellene, hogy mit értesz kirekesztés alatt. A mai szórakoztatóipar tele van kisebbségiekkel, film, zene, média, mindenütt ott vannak. Hol van itt kirekesztés? Aztán folytathatjuk a politikával, ahol szintén szép számmal prezentálja magát mindenféle kisebbség. Beszélhetnénk az adott népességgel arányos reprezentációról (ugyebár ez lenne az igazságos és életszerű tükrözése a valóságnak), de minek, amikor ezt a jelenlegi rendszerek többsége már meghaladta. Tehát szerintem nem beszélhetünk semmiféle rendszer- vagy társadalomszintű kirekesztésről.
Elfogadás: Itt is tisztázandó, hogy makro- vagy mikroszinten diskurálunk? Amennyiben az előbbi, akkor az a helyzet, hogy az államok törvénykezése, jogrendje többségében elfogadta a különböző kisebbségek egyenlőségét és ennek megfelelően biztosít számukra egyenlő jogokat. Utóbbi, vagyis egyéni szinten már kényelmetlenebbé válik az ügy, mivel mindenkinek alapvető joga bármiféle véleményt megformálni, és azt hangoztatni addig, amíg ezzel más jogait nem sérti. Nem az érzékenységét, a jogait. Nagy a különbség, hiszen mi van, ha valaki szuperérzékeny és egyszerűen bármit, ami nem dicsérő jellegű, sértésnek vesz. Úgyhogy itt is a jogszerűséget kell számonkérni, de azoknak a jogát is meg kell hagyni, akik a legkülönbözőbb okokból kifolyólag úgy döntöttek, hogy ők nem akarják 100%-ban elfogadni, magukévá tenni mondjuk a gender-ideológiát. Ehhez nekik márpedig joguk van. Senkit nem lehet arra kötelezni, hogy kultúrája, ízlése, vagy akár csak az ösztönvilága ellenében elfogadjon bizonyos eszméket-ideológiákat, életstílust, viselkedést, ami számára visszatetsző, undort keltő, vagy egyszerűen nem kompatibilis az ő személyiségével.
Továbbra sem értem, hogy milyen, érvényes (!!!) társadalmi problémákról van szó? A melegeket senki nem nyomja el. Szabadok, a jog előtt egyenlők, melegverések sincsenek már, legfeljebb elszórtan, de legalább ugyanennyi verekedés van a heteroszexuálisok között is, például szerelemféltés okán. Nem látom azt a bizonyos társadalmi problémát, hacsak nem arról van szó, hogy ezek a kisebbségek most már inkább privilégiumokért küzdenek, illetve a régmúlt sértettsége vezérli őket, amikben nekik már egyáltalán nem volt részük. Esetleg harcolhatnak tovább azért, hogy a férfiak is szülhessenek, itt azonban már közbelép a minden bizonnyal náci logika és életszerűség
Minthogy nem konkrétan erről a kisfiúról beszéltem, hanem általánosságban, így szégyenkezésre nincs semmi okom.
Te hoztad fel az érzékenyítést – ami e sorozatnál meg sem jelenik –, definiáld Te!
Szerintem definiáltam, körülírtam és felvázoltam annak alapvető oktalanságát – ennek ellenére a filmiparban (is) masszívan jelen van. Innentől kezdve rajtad a sor, hogy cáfold mindazt, amit megfogalmaztam, hajrá.
Nem kell semmit cáfolnom. :) Ebben a sorozatban nincsen érzékenyítés – jelentsen ez bármit is –, ez tény. Általánosságban pedig nem vitázom, mert nem ez a fórum a helye, és időm sincsen rá...
A szegény, ártatlan bevándorló mint áldozat és a gonosz, csúf, fehér, európai, keresztény a gonosz!! Igazi liberális szenny, amolyan tipikus netflixes érzékenyítés.