Közösség

Vélemény:

34 A jégrémes

(2026)

Jégkrémmel töltött "Fegyverek"

Kittikee   2026.08.16 13:14
0

Eli Roth megcsinálta a '95-ös film 2026-os Jégkrémesét, persze saját történetéből írta és rendezte... hm... Persze feltűnik apukát megformálva, mert nem rossz biznisz saját projektben szerepelni. Imádtam a Becstelen Brigantikban a brutális nácigyilkoló baseballütőseként. Eme alkotásra szoktam azt mondani: "Ez annyira x@r, hogy már jó!" A mai korban levő gyerekek mocskos beszédével, stílusával, közösségi médiájával, szelfizgetéssel, Insta-őrülettel, telefonképernyőre tapadással behatolnak ama múltbéli VHS kazettába, és még ezen belül is a 40-es, 50-es évek békés kertvároskájának feelingjébe, legfőképp ami a fagyis kocsit illeti. Ezen keverék alkot egy teljes egészet, totál ez érződik mind stílusban, mind előadásmódban. A párbeszédek vagy monológok olyanok, mintha épp a szöveglapjaikat olvasnák, a bemagolás hatását keltve szavalnak a szereplők. Rohadtul véres, szaftos, gyomorforgató jelenetek... de ezt már megszokhattuk Elitől. Mindezek mellett blődségekben gazdag bugyutaság az egész úgy, ahogy van, de mégis odatapaszt a fotelba, és jókat röhögve végig tudod nézni. A sulis Megan Fox (ő kihányta a fagyit), és Shia LaBeouf (laktózérzékeny) igyekeznek túlélni, és a kisvárost megvédeni, megmenteni a kis "Fegyverektől"... A fagyis pasi 2026-os változata sehol sincs annyira parás, mint Clint Howard annak idején. És ahogy nézem... hoztam is be magammal egy nagy adag jégkrémet. :D Megkívántam, nah...! :D