Közösség

Vélemény:

75 A hét pszichopata és a si-cu

(2012)

Szerintem a hülye magyar cím miatt maradt ki eddig.

Ahoj poplacsek   2026.06.06 21:51
0

Nem vagyok kutyás, így amíg ma utána nem gugliztam, nem tudtam, mi az a si-cu. A legközelebbi tippem az volt, hogy a jiu jitsunak valami szándékos szótévesztése. Hát nem, a si-cu egy egy ilyen felmosófej-szerű morzsikutyám. Egy ilyet vesznek el a veszélyes rossz hőstől, aminek káros következményei lesznek. Elég lett volna az eredeti cím fordítása, mindenféle sicuzás nélkül. Ugyanis határozottan emlékszem, hogy párszor már a hülye cím miatt dobtam félre tizennégy éven át. Hiba volt. Ti legyetek okosabbak, nézzétek meg mielőbb.

Martin McDonagh egy zseni, nem vitás. Nézzétek meg a filmográfiáját, tele van óriási alkotásokkal, aki még nem tanulta meg a nevét, az tegye meg.

Az A hét pszichopata a pár évvel korábbi In Bruges (szintén fordítási balesetben Erőszakik magyar címen futó) művel rokon, nem a későbbi filozofikusabb Három óriásplakát és A sziget szellemei címűekkel. Úgyhogy nem lesz szükség nagy elemzésekre és megfejtésekre, csak egy nagy popcornra, ezt csak élvezni kell és kész.

A történet egyszerű, bár 1-2 apró részlet van benne, aminek a beleírásához kellett valamennyi pihent agy, pl. a vietnami csávó sztorija ilyen. A szereposztás most is erős, McDonagh ezúttal is felvonultat párat a rendszeresen foglalkoztatott színészei közül. A fényképezés is állat, minden egyben van. Hát ezt kár lett volna az idióta címfordítás miatt nem megnézni!