Közösség

Vélemény:

74 Megszállottság

(2026)

Megszállottság

Kittikee   2026.07.06 11:36
0

Bírom a horrorfilmeket, de ez keményen hazavágott! Az idei év horrorpalettája nem mondható felejthetőnek, és még csak július van, de ez most nagyon odavágta a prímet! De olyan mértékben, hogy amikor másnap meséltem itthon pár jelenetet, a kezemen a nem létező szőrök is felálltak, olyan szinten libabőröztem a visszaemlékezéstől. Hozzátettem, hogy ezt a filmet még egyszer nem szeretném, és nem is fogom újra megtekinteni! Már a bemutatója nagyon ígéretes volt, hogy ez igencsak finom falat lesz, de a lassúsága ellenére igenis betalált rendesen. Tökéletesen felépített, folyamatos feszültséget adva a nézőnek. A hanghatásoktól, ami a zenei aláfestést is illeti... pffff... jóistengyereleeee! Utólag megértettem, hogy ezt a filmet miért feliratosan, saját nyelvezettel vetítették... Ezt képtelenség lett volna szinkronizálni, legfőképp a főszereplő lány miatt. Elképesztően para volt az egész! Amikor árnyékban mutatták, jól visszaadta ama sötét oldalát... szó szerint! Én két film "egyvelegét" véltem felfedezni stílusilag: Mosolyogj és a Twin Peaks. Egyszerűen fenomenális volt... tényleg rettegtem!

Robert2017! 2026.08.22 02:51
0

Durva lett tényleg, de már le lett szinkronizálva. Bár nem értem, hogy hogy? (Semmi logika nincs benne.) A mozikban még mindig nyomják F-fel (feliratosan), a neten rákérdezel, hogy le lett-e szinkronizálva már a film, és nemmel válaszolnak, de fent van mégis magyarul (az anyanyelvünkön). Így már utólag bánom nagyon, hogy nem ültem be rá. Ott állok a mozinál, és képes voltam ezen fennakadni. Huuu, de... vagyok. A „Megszállottság” című film, hogy a te szavaiddal éljek: Jóisten, gyere leeee, tényleg az beteg film lett, de a kommenteket olvasva hááát, akkor még nem volt igazi beteg filmben részed. (Az tuti.) ...ha a „Megszállottságot” nem akarod újranézni soha, akkor nézd meg a „Mártírok” (2008-as) című filmet! Ne olvass utána... Ne nézz előzetest... Ne kérdezz a filmről... Ne mással nézd (teljesen egyedül), üssön éjfélt az óra... koromsötétben legyél, és nyomd le/játszd le. (Én így néztem végig.) A film sztoriját nem mondom el, mert akkor nem fog akkorát ütni. Csak annyit mondok, hogy napokig nem tudtam aludni, és az egész idegrendszerem elkezdett... ahhh... (Nem akarom szavakkal kifejezni, mert nem is lehet nagyon... komolyan beszélek.) Igazából nem ajánlom, hogy megnézd, mert egy életre benned marad. (Nem viccelek.) A „Megszállottság” című filmet mesének fogod nézni (pl. Kis hableánynak, Aladdinnak, Oroszlánkirálynak) a „Mártírok” című (2008-as) film után. A „Megszállottság” mottója: „Vigyázz, mit kívánsz!”, az enyém pedig az, hogy: „Vigyázz, mit nézel!” Kétszer gondold meg, hogy megnézed-e, nehogy... viccen kívül mondom. Ui.: CSAKIS KIZÁRÓLAG AZOKNAK LEHET MEGNÉZNI VAGY AJÁNLANI, AKIKNEK VAN VÉR A... (mindenhol)

Kittikee 2026.08.22 07:05
0

Szióka! Első alkalommal feliratosan néztem meg itthon, majd pár napra rá mondom barátnőmnek... ezt látnod kell, de sajna feliratos. :D Erre... elindítom, és szinkronos!!!! :D Bár nem bántam, és újra bejött így is, annak ellenére, hogy azt állítottam, soha többé nem nézem meg! :D Erre... ez lett az idei kedvencem... Nem sokkal rá tesómmal is megnéztem, majd valamikor én még 1x! :D :D Tetszett a sztori, és az egész úgy, ahogy van, még a zene is! Köszike az ajánlást... háát... este full parás vagyok :D, így nálam a horrorok csak nappal működnek, mert akkor bátor vagyok! :D Igazából nem oszt, nem szoroz, mert ha nagyon para nappal is... éjszaka is az, ha arra gondolok! :D Lámpák mindenhol felkapcsolva reggelig itthon. :D

Robert2017! 2026.08.22 12:14
0

Hello, Kittike... de várj, kérlek! :) Stop! :) Erre a filmre én tök véletlenül találtam rá, nem akartam megnézni. Nos, tényleg csak unaloműzésképpen beírtam a keresőbe, hogy: „A világ Top 10 legdurvább horrorfilmje”. És ezt dobta ki, és mai napig ezt dobja ki. Top 10 listás beteg filmek közé tartozik még mindig. (És ennek már vagy 5 éve, hogy láttam.) A film pedig közel 20 éves már, és még mindig a legbetegebb. Vigyázz vele, a hazai mozik le sem játszották. BETILTOTTÁK. A „Mártírok” (2008-as) mellé az „Eden Lake – Gyilkos kilátások” (2008-as) és az „Utolsó ház balra”-t (2009-es) dobta ki. Az utolsó kettővel kezdj, hogy egy kicsit ráhangolódj, és amikor már azt hiszed, ennél betegebb nincs, jön a „Mártírok” (2008-as), a még keményebb, kb. így. Ne az én lelkemen száradjon, hogy elhányod magad, és napokig nem fogsz tudni aludni. CSAKIS KIZÁRÓLAG ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOTT! Ui.: Kittike, igazából meg se nézd, nem veszítesz vele semmit. Ha egy „Megszállottságtól” kivagy velem együtt, akkor a „Mártíroktól” (2008-as) még jobban kileszel. A mai napig nem merem újra megnézni. NOOOOOOOOOO! Ne nézd meg! Nézz/Nézzünk inkább szerelmes filmeket, sorozatokat, jobban járunk! :) Az a jó! :) ;)

Kittikee 2026.08.22 12:57
0

Halihooo! Bevallom, mi volt nekem nagyon para a Megszállottságból... Nem is igazán a szaftos részletek... az nem. Ami igazából a frászt hozta rám, az a Twin Peaks-re hajazó visszafelé játszás vagy mi a túró, meg a csaj mozgásai... nah, én ettől rettegtem a hozzá párosult hanghatásokkal... omffgggg! Nekem amúgy is tinikorom félelmetessége volt Bob, ahogy a kanapén átmászott... erre emlékszel a Twin Peaksből? Nah, ezt érzékeltem a csajszi bemozdulásaiban... rettegés foka! A törpe már csak ráadás para volt... ahogy táncolt... brrrr!

Robert2017! 2026.08.22 13:22
0

Hello, Kittike! :) Nem emlékszem rá... nem láttam még a Twin Peakset, de megnézem a kedvedért (megnézzük a határaidat), amint látom, a 90-es évekből van. Kittike, én a 90-es években teljesen leragadtam Stephen Kingnél (nem is volt nagyon más), pl.: Sorvadj el, Eminens, Ragyogás, Gonosz. Én ezeken nőttem fel, de emellett nyomtam én más horrorokat is (Freddy Krüger, Jason, Saw, Texasi), de Twin Peaks-et pont nem (fura, hogy nem), nem is hallottam róla. Ui.: Megnézem a kedvedért, de melyiket nézzem meg? Nem tudom, hogy hol vagy melyikkel kezdjem? Ismétlem, a Mártírokat ne NÉZD MEG!

Kittikee 2026.08.22 14:33
0

A Twin Peaks eléggé szürreális, misztikus, kissé parás, 3 évados sori volt, igen... Én akkor még iskolás voltam. :D De lehet, ma már abszolút nem ütne, mint „tini koromban”... Kezdjél bele, ha gondolod, és kiderül, neked fog-e tetszeni. Sorozatbaráton, sztem Videán is, és ha jól láttam, Prime-on is fent van. Amiket felsoroltál a 90-es évekből... ezek mind pipa! Szerintem mindannyian ezeken nőttünk fel. :) Most viszont belevágok a Kreml mágusa filmbe... :)

Robert2017! 2026.08.23 01:13
0

Hello, Kittike... hát a figyelmemet azt képes volt fenntartani végig. A 90-es évekbeli amerikai feelingje az a top 3-ban benne van. Nos, megvan, hogy miért maradt ki a Twin Peaks a gyerekkoromból!? Emlékezz, mi nekünk a Tévéújságon, a Teletexten és a Tékán kívül nem volt semmi, nekünk még nem volt net, hogy egy gombnyomás. Ezeket csak úgy tudtad megnézni, hogy vagy felvetted, vagy téka, de mivel ez sorozat, a téka kilőve, csak a TV-ben adhatták le, mi meg suliban ekkor...ha sorozatoknál tartunk, és a 90-es éveknél járunk, akkor én egy sorozatot sem néztem végig, legalábbis ilyen jellegűt (horror, thriller) nem, de tényleg egyet sem. Az én 90-es éveim, mint mindenki másé, a szappanoperákból állt. Pl. Esmeralda, Paula és Paulina, Guberálós Mária, Marimar stb. Ha ilyen jellegű ment a TV-ben, mint a Twin Peaks, az engem vagy nem érdekelt, vagy nem volt rá időm, vagy suli, vagy edzés, de a Twin Peaks zenéjére tisztán emlékszem gyerekkoromból. A mi gyerekkorunk azért egy kicsit másképp zajlott (min. 180 fokkal), tartalmasabb volt, nem egy gombnyomásra ment minden. Ui.: Nem rossz, tényleg végig leköt a Twin Peaks... Köszi a tippet, Kittike... Ha a közeljövőben akarsz beszélni, sztorizni, tippeket adni egymásnak, mit nézz, mit ne nézz stb., akkor találjunk ki valamit, hogy hol beszéljünk. Puszi, Kittike, a tippjeid eddig jók! ;)

Robert2017! 2026.08.22 15:09
0

Okay, Kittike, ma este lenyomom a Twin Peaks-et, dehogynem, azért még mindig ütnek a 90-es évek horrorjai. A klasszikusokat ki is felejtettem: Omen, Alien stb. is. Mind pipa? Stephen King – Sorvadj el is? Korrekt, haragudnék is, ha azt nem nézted volna meg. :) ;) A legjobb a mai napig! Nos, visszatérve, ma este lenyomom a Twin Peaks-et (ezzel megnézve a határaidat). De azt már levetítetted a „Megszállottsággal”, szóval meglátjuk, mit tartogatsz még. Kíváncsi vagyok. Ui.: Rajongok a 90-es évekbeli horrorfilmekért, én azokon nőttem fel. Szóval ütni fog az. Majd írok. Jó légy! Hi, Kittike! :) ;)