Közösség

Vélemény:

 

78 Walter Mitty titkos élete

(2013)

Walter Mitty titkos élete

 
ChrisAdam   2015.02.13 17:07
1

Hűűűűű.... nagyon megfogott. Igen, egy nagyonnagy feelgood mozi, de pont ez benne a jó. Világot járunk, közben nagyszerű zenéket hallgatunk és a nagyszerű látványba belefeledkezve belépünk a filmbe. Nem egy világmegváltó mozi, kétségtelen, nem is mondd nagy szavakat, de pont ez benne a zseniális - egyszerű, de nagyot szól. Annyi logikai bukfenc és megmagyarázatlan dolog jellemzi a filmet, mégis a főszereplő karakteréből adódóan ezekkel nem is foglalkozok, hiszen annyi minden baromságot megtesz. Ez benne szerintem a varázslatos. Ez benne a forrestgumpos.
És hát, a fényképezés az gyönyörű, lélegzetelállító. Azonnal indulás Izlandra! :) A színészek is nagyon jók, Ben Stiller, Sean Penn mindent visz.

Egy szó, mint száz, a Walter Mitty titkos élete egy hangulatos, szabad, feeling good mozi, aminek egy szavát sem kell komolyan venni. Van benne egy kis szerelem, ami még pont bent van a határon belül, egy percig sem giccses, vagy kínos. Nem hahotázósan vicces, de humoros szituációk jellemzik szinte mindvégig, zseniális zenékkel és képekkel, Izlanddal és Grönlanddal. És voltak benne igen meglepő dolgok, akár színészek, akár helyszín, akár történet szempontjából. Nem tökéletesen zseniális, de élmény volt, így megadom neki az erős négyest.