Közösség

Vélemény:

78 Cloverfield Lane 10.

(2016)

Értékes, zseniális alkotás....

drg0602   2025.11.16 07:55
1

Értékes, zseniális alkotás, amelyet egy igen erős légkör vesz körül. Egy kicsit thriller, egy kicsit horror és sci-fi keveréke. Valamiért ez az alkotás kimaradt az életemből, de most tegnap bepótoltam. Nem is bántam meg. Az elődjével ellentétben ez a film egy kicsit máshogyan akarja megmutatni az idegenek támadását, ami nekem teljesen átjött. Dan Trachtenberg rendezése kellett hozzá, ő kimondottan nagyon jó munkát végzet! A kamerázás is egészen más, mint az elődjénél, itt fix kamerázással operálnak, ami nagyon jó sikerült. A film elejétől a végéig tapintható a feszültség, egy másodpercig nem tudtam levenni a szemem a képernyőről. Az alkotás képi világa és hozzátartozó hangeffektek elképesztően lenyűgöztek, ehhez persze kellett a házimozi-rendszerem is, és egy nagyon nagy méretű televízió. Nem akarom túldicsérni ezt az alkotást, de tényleg nagyon igényes alkotásra sikeredett. Minden színész, Bradley Cooper, John Goodman, illetve a főszerepben játszó Mary Elizabeth Winstead olyan teljesítményt nyújtottak, amelyet a néző nem minden nap lát a tőlük. Nekem kimondottan John Goodman alakítása tetszett a legjobban, de a többi színész is tökéletes teljesítményt nyújtott. Nagyon erősen jól összerakott, többszörnézős alkotás, amelyet nagyon nem bántam meg, hogy megtekintettem. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a thriller sci-fi műfajt. Zseniális alkotás, amit többször is meg fogok nézni. Értékelés: 10/10