Közösség

Vélemény:

90 Sivatagi show

(1974)

Nagyon vicces, halálra röhögtük magunkat... (-: :-)

Bafam   2024.01.19 06:26
0

Felülmúlhatatlan alkotás abból a szempontból, hogy ennél viccesebben állatokat ábrázolni, a flóra és a fauna eltérő és egyben rendkívül különleges viselkedéseit megjeleníteni filmvásznon már-már szinte lehetetlen küldetésnek tűnhet azok számára, akik hasonló film készítésébe vágnák fejszéjüket, legyen az bármennyire is éles. Gyerekkorom óta mindig is szerettem az állatokat, legyenek azok halak, kétéltűek, hüllők vagy emlősök, pókok, ízeltlábúak, rovarok, csigák, medúzák. Éljenek akár földön, vízen, levegőben, föld alatt vagy a meder fenekén az iszapban. Rendkívül széles az élővilág repertoárja, az ökoszisztéma varázslatba ejtő világa. Ez a film, mely besorolása szerint dokumentumfilm, vicces jelenetekben bővelkedik. Be kell hogy valljam, én még ilyen dokumentumfilmet nem láttam, de még hozzá hasonlót sem, amely ily módon mutatja be az állatok világát. Szenzációs, és egyben megunhatatlan is. Nem beszélve a narrációról és az aláfestő zenéről, a jelenetekhez társított hangeffektekről, mely még jobban kihangsúlyozza, mintegy kiemeli a vicces jeleneteket. Ez a film örök darab, bárki nézheti korosztálytól független. Ha megnézed, biztosra veszem, hogy jobb kedved lesz!