Vélemény:

 

52 Az űrhajós

(2024)

Nagyon gyenge úgy ahogy van

 
Master   2024.03.10 21:45
2

Sci-finek nem sci-fi, az biztos, inkább valamiféle pszicho-dráma. Adam Sandler gyenge benne, mint a vizezett meggysör, és a sztorit is alaposan elcs*szték. Kár az egészért, mert egy jó sci-fi már nagyon hosszú ideje várat magára. A sci-fi rajongókat kenyéren és vízen tartja a filmszakma sajnos, annyira kevés manapság a jó tudományos fantasztikum. Igazság szerint a Dűne sem az, és a Star Wars sem. Ami Adam Sandlert illeti: neve jó ideje a gagyi szinonimája, olyan sok vacak dologhoz adta már a nevét. Az űrhajósra 2 csillag is sok sajnos.

 
Greta 2024.03.11 00:39
0

A Dűne és a Star Wars valóban nem mondható sci-finek, inkább az űr-fantasy kifejezés illik rájuk. Reméljük, a Netflix háromtest-problémája kielégítő lesz, bár az első könyvet feldolgozó évad sztorija még nem lép ki a világűrbe.

 
Master 2024.03.11 09:40
0

Én is kíváncsi vagyok erre az új sci-finek látszó sorozatra. Március 21-től lesz nézhető a Netflixen (A háromtest-probléma címen). Még nem láttam kínai írótól sci-fit eddig. Az alaptörténet nekem kicsit zagyvaságnak tűnik első olvasatra. De meglátjuk. Az egész inkább afféle mese-fantasy, mint tudományos fantasztikum.

 
Greta 2024.03.11 10:08
0

Ó nem, biztosíthatlak, hogy az eredeti mű igazi science fiction (bár űrcsatára és dimenzióváltásokra csak a következő évadokban számíthatunk), de hogy az amerikaiak mit hoznak ki belőle, azt meglátjuk. Láttam a regény kínai adaptációját, ami elég pontos feldolgozása az első kötetnek, de inkább tv-sorozat szintű megoldásokkal. Várható, hogy a netflixes jóval profibb és grandiózusabb lesz, remélem, a történet sem szorul majd a látvány mögé. Bocs, hogy ennyit pofázok, de már biztos rájöttél, hogy rajongóval van dolgod. :)

 
Master 2024.03.11 10:20
1

Igen, rájöttem. :) Aki szereti a sci-fit, rossz ember nem lehet – én ezt vallom, úgyhogy számomra szimpatikus, ha valaki ennyire rajong a műfajért. Annyira, hogy lehet, be is követtelek. :) Ami a sorozatot illeti: most már tényleg felkeltetted az érdeklődésemet, így várom nagyon a március 21-et!