Sehol

Nowhere

Érdekességek

2023.10.02 Milan402738

Sehol

Megnéztem, ennyi erővel hívhatott volna segítséget is, 112 pl., de nem, a csávója majd kitalál valamit??? Úgy, ahogy ezt az utat is kitalálta...??? De mindegy, aki egyszer néz meg egy filmet, annak jó lesz, egyszer.

2023.10.01 The Critic

Egy hónapig nyers halon egy konténerben az óceán közepén

Egy terhes nő (aki aztán meg is szül) egy konténerbe zárva, teljesen egyedül, élelem és víz nélkül az óceán kellős közepén egy hónapon keresztül sodródik. Ahogy a nép mondás tartja: innen szép győzni. De Mia (Anna Castillo) megoldja: rájön, hogyan tud kijutni a konténer tetejére, kitalálja, miként tud halat fogni, és megfejti a túlélésének módját is. A leggyengébb pont a nyers hal evés, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy nyers halon ki lehet húzni egy hónapon keresztül. Az is pöntyög, hogy egy átlagos teher-konténer bírja-e a vízen egy hónapon át (elsüllyedés nélkül). Ezeket az anomáliákat leszámítva a film nem rossz. Van benne izgalom, meglepetés és még átélhető is az egész. A legjobb benne, hogy igazából mindig van miért izgulnunk: hol azért, hogy sikerüljön a szülés, hol azért, hogy Mia képes legyen ellátni a sebét, hol pedig azért, hogy idejében kiússzon a konténerből, mielőtt az magával húzza a feneketlen mélységbe. Összességében jó filmnek találtam, nálam erős 75%-ot érdemel. Netflix mércével nézve kimagasló.

2023.10.11 Arte Peritus

Izgalmas és bosszantó egyszerre

Ambivalens érzésekkel néztem végig a spanyolok által készített Sehol című túlélős filmet, mert egyrészt izgalmasnak találtam, másrészt viszont bosszankodtam a sok hiteltelenségen, szerencsétlenkedésen és túlzáson. Családokat és gyerekeket kivégző rendőrosztag, mely nem kutatja át a helyszínt, telefon, melyhez az óceán közepén is van térerő, vízhatlan vaskonténer, mely hajóként lebeg a vízen és fiatal nő, aki 1 liter ivóvízzel is elvan egy hónapig. Mindezek dacára is elvan az ember ezzel a filmmel, mert kíváncsi a végére. De újranézni? Nem hiszem.

2023.10.07 Vivien

Igazi dráma, mindenki sírni fog!

A Sehol c. film egy igazi dráma, ahol még a pasik is sírni fognak, amelyiknek van lelke! Mert itt aztán minden van: egy nő harca a túlélésért, és mindezt az újszülött gyermekéért teszi. Nekem nagyon-nagyon tetszett a film, jó a logika, csak pár dolgot nem annyira értek... Ha van tüze, akkor miért nyersen eszi a halat, úgy talán ízletesebb? Lehet, spórolt csak, nem tudom... Meg a végén, amikor dobja a vízbe a halakat, nem fél, hogy jön egy bánla? Én biztos féltem volna, szerintem úgyis jöttek volna a sirályok, ha csak leveszi a doboz tetejét. Nekem csak ennyi, ami fura volt, de számomra megrázó volt ez a film, egy darabig nem is fogok drámát nézni, annyit sírtam.

2023.10.02 Di Canio

Túlélős film, tele hibákkal. De ettől eltekintve nem rossz, persze már az elején tudod a végét.

2023.09.30 Harper

Film a túlélésről és az életösztönről

A spanyolok tudnak jó filmeket készíteni, tudjuk ezt A nagy pénzrablás és A platform óta. Ezúttal egy túlélős sztorit raktak össze, mely fokozatosan szippantja magába a nézőt. Pedig reménytelennél is reménytelenebb az alapszitu. Mi lehet esélytelenebb ugyanis egy terhes nőnél, aki az óceán közepén sodródik tök egyedül egy lezárt konténerben élelem és víz nélkül? Mert itt pontosan ez a helyzet. Mia, akiről csak annyit tudunk, hogy párjával egy diktatúrából menekül (ahol a terhes nőket és a kisgyerekes családokat előszeretettel ölik meg az élelemhiány miatt), és valószínűleg valaha tanár volt, talpraesett nő. Egy nap azonban elszakad párjárótól, és egy elszökésre kiszemelt konténerbe kerül kb. két tucat emberrel. Ám a konténert felfedezik, és társait mind egy szálig megölik. Ő csodával határos módon egyedüliként megússza a mészárlást, és konténerében felteszik az óceánjáróra. A hajó azonban viharba kerül, konténere az óceánba zuhan. Innentől egy hónapon keresztül sodródik a végtelen vízen. Közben megszül (brutális körülmények között), és megtanul halat fogni. Túlél szinte mindent, még azt a lelki megterhelést is, hogy párját elveszti. A Sehol egy kőkemény túlélős film, mely ráébreszt bennünket az életösztön erejére. Nekem tetszett. Értékelésem: 80%.

2023.10.02 kaloz44

Mondjuk úgy, hogy elment, de egy-két dolog nekem teljesen kiábrándító vagy kiakasztó volt... Sok mindenbe bele lehetne kötni a filmjelenetekkel kapcsolatban.

2023.10.01 Korbel Krisztián Nézhetetlen

Nagyon elferdített valóság.

2023.10.01 Idknw

Nagyon jó, izgalmas film! Érzékeny lelkű embereknek nem ajánlom, sok jelenet elég felkavaró. Főként a szülőket érintheti leginkább érzékenyen ez a film. Elismerésem a színésznőnek, a stábnak, de többet biztos nem fogom ezt megnézni.

2023.10.01 stevepisti

Nekem ez az év meglepetésfilmje! Leszámítva egy-két mozzanatot, amit én túlzásnak gondolok, de az izgalom fokozása miatt meg kellett játszani, teljesen jól működik. Izgalmas túlélőfilm, reménytelennek tűnő szituval. Nem ragozom, előttem már mindent leírtak. Nekem tetszett, bátran ajánlom.

2023.09.30 Gabriella Beton Nézhetetlen

Hulladék

Ilyen mocsok rossz filmet már régen láttunk.

2023.10.01 Tonyka

Sehol semmi, jóindulattal is csak középszerű

Semmi gondom a túlélős filmekkel, van egyfajta varázsuk, beleképzeljük magunkat a főhős szerepébe, viszonylag könnyen tudunk azonosulni. Rendre előkapják a témát, nemrég a magasban voltunk, máskor a tenger alatt, föld alatt stb. Simán össze lehet hoz... Teljes kritika

2023.10.01 hiba

Lelkileg megterhelő

Életem első filmje, amit nem bírtam végignézni. Nem azért, mert rossz, hanem mert konkrétan gyomoridegem lett tőle. Biztos túlságosan beleéltem magam a nő helyzetébe (ami a filmre nézve dicséret), de nekem anyaként sokkoló volt a szülés és az utána következő dolgok... 45 perc után kikapcsoltam.