Sophie egy cseléd, aki egy bálba megy, éjfélig maradhat csak, megismerkedik a hercegével, aki az álarc miatt nem ismeri fel, de otthagyja a félpár kesztyűjét, ami nyomot hagy, hogy ki lehet. Van is gonosz mostohaanya és mostohatestvérek, akik rejtegetik főhősnőnket a herceg elől, nehogy az rábukkanjon. Még cipőket is kell súrolnia. Vajon honnan ismerős annyira ez a történet? Talán mindenki gyermekkorából a Hamupipőke? Azért ez komoly koppintás, de valahogy mégis megbocsátunk, mert ahogy Benedict Bridgerton beleszeret a mi Hamupipőkénkbe, attól mindenki szíve túlcsordul. Sok negatív kritikát olvastam erről az évadról, pedig szerintem az egyik legjobb lett. Még mindig imádom a hegedűvel előadott modern zenéket. Sarolta királyné a kedvencem, amióta megnéztem a saját sorozatát, azóta mindig összeszorul a torkom miatta. Bridgerton anyuka pedig úgy viselkedik, mint egy tinilány. A mellékszereplők személyes történetei is nagyon jók, érdekesek. Örülök, hogy ilyen sok gyermek van a családban, mert szívesen nézem majd meg a többi évadot is. És izgi, hogy vajon ki lehet az új Lady Whistledown?
Öröm volt újra meghallani reggel 9-kor a Bridgerton ikonikus betétdalát, mert azonnal visszahozta azt az ismerős, elegáns hangulatot, amiért a sorozatot megszerettem. Az első négy epizód ugyan nem ragadott magával azonnal, de rossznak sem mondanám – inkább egy lassabb, óvatosabb építkezést látunk. Érezhető, hogy ez az évad más ritmust választott, kevesebb az azonnali drámai csúcspont, viszont több teret kapnak a karakterek belső konfliktusai. A látványvilág továbbra is gyönyörű, a jelmezek és díszletek hozzák a Bridgerton-szintet, ebben nincs hiba. A modern feldolgozású klasszikus zenék most is jól működnek, külön plusz pont a hangulatért. A romantikus szál egyelőre visszafogottabb, emiatt kicsit hiányzik az a bizonyos „wow” érzés, amit a korábbi évadok elején már megkaptunk. A mellékszálak viszont ígéretesek, és több karakter esetében is érezni, hogy később még komolyabb szerepet kapnak. Az első négy rész inkább előkészít, mintsem beránt, de pont ezért várom kíváncsian a folytatást. Összességében egy korrekt, hangulatos kezdés, ami nem robban, de stabil alapot ad a későbbi eseményeknek.
Ajánlom a „Bridgerton: The Official Podcast” kísérőműsorát is, amely mélyebben bemutatja a régenskorszak kulisszatitkait. Ez a korszak a luxus, az elegancia és a szigorú társadalmi etikett kora volt, amelyet a Bridgerton sorozat is népszerűsít. Bemutatja a társadalmi kontrasztot a gazdag arisztokrácia csillogó báljai és a nyomorban élő munkásosztály között. Divat terén az „empire” stílust (magasított derékvonalú, könnyed ruhák), illetve a férfiaknál a kifinomult eleganciát, a dandyt is megismerhetjük. A korszakot a viktoriánus kor előfutáraként és egyben ellentéteként emlegetik. A Lady Alisonként kérdező Hammond remek interjúkat készített a sorozat szereplőivel, akik szívesen meséltek a forgatási élményekről.