68% 81 szavazat
A gonosz csábítása

A gonosz csábítása

Mary Reilly
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
2
Díjak (2)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A viktoriánus korszak Angliájában, doktor Jekyll, az elismert orvos, kizárólag a munkájának él. Házvezetőnőjének, a bájos Mary Reillynek, alkoholista és szadista édesapja mellett, rettenetes gyermekkora volt. Mary menedékre lelt a doktor házában, aki magányosan dolgozik titkos kísérletein. Fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg egy nap dr. Jekyll bejelenti, hogy felvesz egy asszisztenst - Hyde urat. Innentől kezdve Mary egyre ritkábban látja a doktort, viszont annál gyakrabban a beképzelt és agresszív asszisztenst. A környéken valaki számos brutális gyilkosságot követ el. A lányban felébred a szörnyű gyanú.

Forgatókönyvíró: Christopher Hampton
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 1996.10.10.
Julia Roberts
John Malkovich
Julia Roberts
John Malkovich
Julia Roberts
John Malkovich
John Malkovich
Julia Roberts
Julia Roberts
John Malkovich
Julia Roberts
Julia Roberts
John Malkovich
Julia Roberts
Julia Roberts
 
2020.09.25 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Sztárok mindenhol, és mégis harmatos, mint nyári reggeleken a búzamező. Nekem semmi pozitív élményt nem adott, nagyon sajnálom, és Júlia Roberts lehet bármekkora sztár, engem nem hoz lázba, ha feltűnik a képernyőn. Gyenge.

0
 
2014.12.05 acey

Egy egész jó kísérletező horrorfilm, amit értékelni tudok, de sajnos több dramaturgiai megoldás számomra nem igazán volt érdekes. Roberts és Malkovich is remekül alakít, amely valamelyest felejthetetlenné teszi a filmet.

0
 
2017.04.27 nándi99

Elég rég láttam a filmet, de bennem még a mai napig egy eléggé vérfagyasztó, ugyanakkor nagyon is csodálatosan szép romantikus történetként él. Szerintem egyszerűen nagyon komplex és ez egészen ritkaság.

0

A film összbevétele 12 272 308 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Daniel Day-Lewis visszautasította Dr. Jekyll és Mr. Hyde szerepét. Szerző: rbernadett

#2
 

Tim Burton Winona Rydernek adta volna a főszerepet. Szerző: rbernadett

#3
 

Miután a produkció zöld utat kapott, Tim Burtont kérték fel a rendezésbe, aki miután elolvasta az Ed Wood (1994) forgatókönyvét, inkább azt választotta. Szerző: rbernadett

#4