Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

A halál 50 órája (1965)

Battle of the Bulge
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
24
Képek
2
Videók
 
ZeroHero   2019. 09. 27.

legújabb vélemény

Lebilincselo, igazi nagybetus haborus film, amit mindenkinek kotelezo latnia legalabb egyszer. Minden perce at van itatva a dramaval, tokeletesen van felipitve a sztori, a szereplok es a harci jelenetek is hitelesek... Maximalisan ajanlom.

 
Filmdoki   2019. 03. 20.

a nap véleménye

Egy igazi klasszikus

Gyerekkorom egyik meghatározó filmélménye. VHS-en számtalanszor megnéztem, aztán kapott egy remek DVD kiadást is, így az is bekerült néhányszor a lejátszóba. Igazi nagybetűs háborús eposz, melynek előszeretettel róják fel hibaként, hogy túlzottan elr... teljes kritika»


 
Thibo84   2019. 03. 20.

Még gyerekként láttam ezt a filmet; már akkor megfogott, és ez azóta is töretlen. Igaz, akkor még Telly Savalas keltett bennem nagy érdeklődést a Kojak című sorozatban nyújtott alakítása miatt. Az idő előrehaladtával rádöbbentem, nem ő az egyetlen na... több»

 
Deku   2017. 12. 21.

Ki akartam hagyni mert nem keltette fel a kíváncsiságomat de jól tettem, hogy nem tettem. Kincset ér ez a film, a karakterek és a pillanatok is nagyon el lettek találva, ami miatt számomra ez a film teljesen megmutatta, hogy van értelme az egésznek.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

Egy 65-ös film nem adja könnyen magát és a Halál 50 órája is eléggé megköveteli magának a figyelmet. A film egy egzisztencialista ideát mutat. A felek közti paradox helyzet pedig nem enged a következtetéseknek. Kiszámíthatatlan és elmés a film. A har... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Mind a színészek,mind a történet,mind a rendezés kifejezetten erős.A csatajelenetek jól vannak összerakva,és a sztárok mindegyike zseniálisan hozza a karakterét.Nekem Telly Savalas és Bronson aki még itt is ki tudott emelkedni.

 
Scramananga   2017. 01. 02.

Az egyetlen dolog, ami negatívum, véleményem szerint, az az, hogy néha túl hosszú, így egyes jelenetek unalmasak lehetnek. De ennyi, és ez se sok. A harcjelenetek kreatívak, a díszletek, és zene beszippantanak, rengeteg nagyon király színész játszik ... több»

 

Richard Fleischert eredetileg rendezőként hirdették meg.

(Thibo84)
 

Amikor Hessler ezredes és Conrad egy pohár bort osztanak meg, mielőtt találkoznak a harckocsi parancsnokával, a Conrad mögötti falon egy Hetzer-rohamlöveg rajza látható. Lehet, hogy ez a film egyetlen ábrázolása egy tényleges német páncélozott járműről.

(Thibo84)
 

Edward Dmytryk volt a következő a sorban a rendezésre, miután Richard Fleischer visszautasította a felkérést, de Jack L. Warner nem volt hajlandó vele együtt dolgozni.

(Thibo84)
 

A film alapján úgy tűnik, hogy a csata csak néhány napig tartott. A valóságban azonban ez valamivel több mint egy hónap volt.

(Thibo84)
 

Az összes németet németek játsszák Robert Shaw, Ty Hardin és Barbara Werle kivételével.

(Thibo84)
 

A spanyol hadsereg több mint 500 katonát és 75 harckocsit szállított a film gyártásához.

(Thibo84)
 

Hessler ezredes lakrészében a piros zászló a következőt írja: "Feind hort mit!". Durva fordítás: "Az ellenség hallgat!".

(Thibo84)
 

Dino De Laurentiis segített a gyártásban, de a nevét nem tüntették fel.

(Thibo84)
 

Teljes egészében Spanyolországban forgatták, ami nem sokban hasonlít a belgiumi Ardennes havas erdeire.

(Thibo84)
 

A bemutató a hollywoodi Pacific Cinerama Dome Színházban volt 1965. december 16-án, a csata 21. évfordulóján.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.