Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

A halál 50 órája (1965)

Battle of the Bulge
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
24
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ZeroHero   2019. 09. 27.

legújabb vélemény

Lebilincselo, igazi nagybetus haborus film, amit mindenkinek kotelezo latnia legalabb egyszer. Minden perce at van itatva a dramaval, tokeletesen van felipitve a sztori, a szereplok es a harci jelenetek is hitelesek... Maximalisan ajanlom.

 
Filmdoki   2019. 03. 20.

a nap véleménye

Egy igazi klasszikus

Gyerekkorom egyik meghatározó filmélménye. VHS-en számtalanszor megnéztem, aztán kapott egy remek DVD kiadást is, így az is bekerült néhányszor a lejátszóba. Igazi nagybetűs háborús eposz, melynek előszeretettel róják fel hibaként, hogy túlzottan elrugaszkodik a valóságtól, valamint haditechnikai szempontból sincs a topon. Azonban ezt a filmet nem úgy kell kezelni, mint A leghosszabb napot vagy A híd túl messze vant. Míg azok dokumentarista jelleggel mutatják be a háború két jelentős offenzíváját, addig Ken Annakin mozija sokkal inkább az emberi sorsokra, a harcoló felekre koncentrál, és természetesen közben nem mellőzi a látványos ütközeteket sem. A film végi tankcsatát kismilliószor megné... több»


 
Deku   2017. 12. 21.

Ki akartam hagyni mert nem keltette fel a kíváncsiságomat de jól tettem, hogy nem tettem. Kincset ér ez a film, a karakterek és a pillanatok is nagyon el lettek találva, ami miatt számomra ez a film teljesen megmutatta, hogy van értelme az egésznek.

 
Thibo84   2019. 03. 20.

Még gyerekként láttam ezt a filmet; már akkor megfogott, és ez azóta is töretlen. Igaz, akkor még Telly Savalas keltett bennem nagy érdeklődést a Kojak című sorozatban nyújtott alakítása miatt. Az idő előrehaladtával rádöbbentem, nem ő az egyetlen nagy és húzó név benne. Ráadásul maga a történet, a harci jelenetek és a drámai része odabilincseli a nézőt a tévé elé és izgatottan várja a végkifejletet. Bár vannak ismerőseim, akik sokat foglalkoznak a történelemmel és állítják, elégé eltér a valóságtól a film, azért ők is a képernyő elé ülnek és megnézik, amikor műsoron van.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

Egy 65-ös film nem adja könnyen magát és a Halál 50 órája is eléggé megköveteli magának a figyelmet. A film egy egzisztencialista ideát mutat. A felek közti paradox helyzet pedig nem enged a következtetéseknek. Kiszámíthatatlan és elmés a film. A harctéri jelenetei nagyszabásúak, bele sem merek gondolni mennyi pénzt evett meg a pirotechnika. Nem tökéletes a film, viszont egyszer gond nélkül megnézhető.

 

1965. december 16-án, a csata 21. évfordulóján vetítették először a filmet. A premierre a hollywoodi Pacific Cinerama Dome Theatre-ben került sor.

(dailyfilmsan)
 

Egy évvel a film kiadása után The Bulge Battle ... The Brave Rifles címmel elkészült a Bulge csata tényleges, nem fikcionált beszámolóját ismertető dokumentumfilm.

(dailyfilmsan)
 

Kiley ezredes (Henry Fonda) a felderítő missziókhoz használt kisrepülőgépe egy Cessna L-19A / O-1, amelyet a katonaság egyszerűen Bird Dog néven ismert. Ezeket a második világháború után használták, főként nem katonai célokra.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.