Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66

A kétéltű ember (1962)

Человек-амфибия
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Maminger   2016. 08. 26.

A véleményem ismerete előtt tudni kell, hogy elmúltam 70 éves! Édesanyám kicsi gyerek koromban, azaz az 50-es években mesélt egy történetet a kétéltű emberről. Gondolom, még a háború előtt olvasta Beljajev regényét. Ez volt az első tálkozásom a sci-fi műfajával, aminek egy életen át elkötelezettje lettem. Természetesen a filmet is megnéztem, amikor bemutatták. Majd megnéztük a lányommal kisgyerek korában, ő is kedvelője lett a műfajnak. Minap a 9 éves unokámmal Dvd-n, jobb híján megnéztük a filmet. Féltem, hogy unalmasnak, primitívnek fogja találálni, de meglepő módon tetszett neki és újra megszeretné nézni. Tehát ez 62-ben készült film és története még mindig képes szórakoztatni és elgondokodtatni!

 
vertigo   2015. 03. 02.

A szovjet filmművészet egyik kiemelkedő alkotása. Ahogy hozzányúl a témához, az több mint figyelemre méltó.


 
bob.007   2015. 10. 05.

Nagyon meredek film, nem igazán tudom mihez hasonlítani. Önamgában ettől még nem lesz jó a film, de egy próbát megér.

 
Természetesen megvannak a maga hibái az alkotásnak, a dialógusok nem kicsit porosak, a konfliktusok megmaradnak a felszínen, de bánja a kánya, a dögös halember és a szép fiatal lány nem éppen hétköznapi szerelmét kár lenne kihagyni, azt pedig nem tudom elégszer elmondani, hogy a zárókép maga a tökély. 7/10 több»
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.