Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

A peron (A kilátóterasz) (1962)

La jetée
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
50
Képek
2
Videók

Galéria (50)

Videók (2)

 
elekm90   2021. 11. 19.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igazi kuriózum, egy fekete-fehér posztapokaliptikus történet, amely érdekes tudott lenni úgy is, hogy csak képek sorozatán keresztül, narrációval meséli el a cselekményt. Ez 28 percbe még pont belefér, egy egész estés filmet már nem tudtam volna így ... több»

 
pet-et   2016. 10. 22.

1

Fekete-fehér rövidfilmes inspiráció a 12 majomhoz. Nagyon különleges képi élményt ad, sötét hangulatú statikus képekből van összerakva.

 
issue   2015. 02. 20.

0

Az örök provokatőr Marker fantasztikus fotofilmje. Néhány pillanatban túl gyorsak voltak a váltások, még meg kell néznem párszor, hogy mindent teljesen megértsek. Szerintem zseniális.

 

A film francia címe La Jetée. Ennek jelentése: kikötőgát, móló. Jelen esetben azonban repülőtéri terminál értendő alatta.

(Bogi87)
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Ezen a filmen alapul a 12 majom c. 1995-ös, Terry Gilliam által rendezett film.

(Bogi87)
 

Ezt a filmet A kilátóterasz címmel mutatták be Magyarországon.

(rbernadett)
 
Van a háborús idő, a békeidő, meg a háború békében. Ma az utóbbit éljük. Mindannyian hadban állunk egy vírussal, amelyet nagy valószínűséggel legyőzünk majd, kérdés, hogy mennyi időn belül és milyen áldozatok árán. Számos alkotás kereste már a filmtörténetben e kérdésekre a válaszokat – két ilyen műnek az elemzése következik. több»