N/A
A labda

A labda

A labda
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
8
Szereplők (8)
1
Képek (1)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Jókai Anna mondja: - 1971-ben jelent meg A labda című kisregényem, amelyből a film készült. Mihályfi Imre rendező megkeresett a kész forgatókönyvvel és ezt mondta: - Nehéz a maga Melindáját, ezt a keserves, szánandó, ellentmondásos sorsot képnyelvre fordítani. Ebben egyetértettünk, hiszen a szándékunk éppen az volt, hogy az asszony alakjával egyszerre érezzünk azonosulást és ironikus elkülönülést. Igyekezete nemcsak tragikus, hanem komikus is. A Domján Edit ábrázolta alak kendőzetlen arcú, érzékeny, tisztaságra vágyó, esett lélek.

Forgatókönyvíró: Csukás István
Ország: Magyarország
Premier: 1973.11.30.
 
2019.09.07 Nik

legújabb vélemény

Annyi bizonyos, hogy remek hangulatú film, egy kicsit nyomasztó, de ettől eltekintve nekem nagyon tetszett. A cselekménynek van egyfajta sajátos dinamikája és talán pont ettől jó. Kell egy kis türelem hozzá, de szerintem megéri ezt az apró fáradságot.

0
 
2018.04.12 Berto49

A TV-játék hősnője, Melinda a fővárosból vidékre menekül, hogy maga mögött hagyja a zsúfolt, nehezen kibírható nagyvárosi életet, de a vidéki lét sem hoz számára lényeges változást. A történet mondanivalója is nagyon lényeges, de lévén, hogy Domján E... Több

0
 
2015.07.05 Rajkó

Bár nem igazán vagyok oda Jókai Anna regényeiért, eleve nem érdekelt sosem a munkássága, de ez a film most egyszerűen meghozta hozzá a kedvemet. Nem pusztán a fociról van itt szó, talán pont ez az erőssége a filmnek, hogy egy sokkal mélyebb értelmet nyit ennek a témának. Szerintem zseniális alkotás!

0
 

Jókai Anna regényéből készült 1972-es TV-film, Domján Edit utolsó filmje. Szerző: Berto49

#1