Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
76

A Mississippi szirénje (1969)

La sirène du Mississipi
Filmadatlap
 
14
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Berto49   2018. 04. 30.

legújabb vélemény

Az biztos, hogy egy eléggé vadromantikus történet, amelynek a hitelesség volt az utolsó ismérve, de a két főszereplő személye nagy mértékben javít az értékelésemen. Catherine Deneuve szőke hajzuhataga, bámulatos alakja, szinte földöntúli szépsége és Jean-Paul Belmondo a későbbi maníroktól teljes mértékben mentes játéka miatt feltornáztam négy csillagra az amúgy maximum 2/3-os „jegyemet”. Amiatt is érdemes volt ezt a korrekciót megtennem, mert a rendező, François Truffaut sok alkalommal remek filmekkel ajándékozott meg. Elég, ha megemlítem a Bradbury-regény alapján készített „451 Fahrenheit” címűt, a klasszikussá vált „”Négyszáz csapás”-t, vagy a szintén remek „Jules és Jim” címűt. A tárgyalt filmnek az is az egyik érdekessége, hogy Belmondo ezúttal nem a rettenthetetlen akcióhős benne, aki mindig győzedelmeskedik, hanem egy derekasan becsapott, átvágott szerelmes férfi, aki Julie/Marion hányatott előéletét és bűnét megismerve képtelen lemondani a szerelméről, sőt… Ezen Deneuve kvalitásai miatt nem is lehet csodálkozni. A címben szereplő szirén szó roppant találó, bár Marion nem az énekével bűvölte el a férfit.

 
Hakker   2018. 02. 18.

A krimi műfajt nem szeretem, ezt a filmet csak Truffaut miatt kezdtem el nézni. Annyira unalmasnak találtam, hogy még a végére se voltam kíváncsi. Szerencsére a rendezőnek azért vannak jó filmek a tarsolyában. Ez csak kisiklás volt részéről.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.