63% 45 szavazat
A Nap utcai fiúk

A Nap utcai fiúk

A Nap utcai fiúk
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A történet 1956. október 23-án kezdődik és 1956. november 4-én ér véget. Juli (Gáspár Kata) Totyával (Czecző Sándor) jár, de Gábort (Bárnai Péter) is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban. Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tüntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben. Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok, és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek, és barikádot építenek egy kis mozi körül. "Ezt a sarkot megvédjük" - mondják. Csak kézi fegyvereik… Több

Rendező: Szomjas György
Forgatókönyvíró: Heller Gábor
Ország: Magyarország
Premier: 2006.11.30.
Gáspár Kata
Czecző Sándor
Gáspár Kata
 
2022.10.24 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

A történet nem túl erős, de átadja az 56-os pesti események hangulatát. Remekül vegyítették az eredeti felvételeket a frissen forgatott jelenetekkel. Néhol kifejezetten igényes képi megoldásokkal pótolták ki a költségvetés szabta kereteket.

0
 
2020.10.26 Mirci

Van egy-két emlékezetes jelenete, ami miatt érdemes megnézni, de összességében úgy éreztem, ráfért volna még egy kis csiszolás. De ez ne vegye el senki kedvét, érdemes megnézni, ha 56-os filmet keresel!

0
 
2018.09.07 Róbert

A történet elég lapos, és néha amatőr hatású a film, de ez engem cseppet sem zavart, játékfilmként hozta az átlagot.

0