Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
37
Képek
1
Videók
 
dps   2015. 05. 01.

legújabb vélemény

A Bibliához hasonlóan, Franco Zeffirelli epikus, nagyszabású tv-filmjére is gyakran csak kisebb darabokban emlékezünk, egy-egy elkülönült részre, semmint teljes egészére. Ha egészként vesszük a filmet, akkor akár a legjobb valaha is elkészített Jézus-filmnek tekintjük, akár nem, de mindenképpen mérték marad, amellyel a többi Jézus-filmet megítéljük. Pasolini Máté evangéliuma és Gibson Passiója lehet, hogy jobb filmek, de egyik Jézus-film sem nyújtja az evangéliumi történetnek olyan átfogó és körülírt előadását, mint a Názáreti Jézus. A legfőbb erőssége, a nyugodt drámavezetés mellett, a szentírásilag és történelmileg hű forgatókönyv, a kulcsfontosságú evangéliumi történetek tiszteletteljes, nem-revizionista bemutatása, a kiemelkedő és általánosan találó szereposztás, és a csodák lefestésének tárgyilagos realizmusa. Emellett azonban meglehetősen zavaró Júdás alakja, aki inkább egy szerencsétlen flótás, semmint egy áruló, valamint a feltámadás és az azutáni jelenések rövid és kapkodó bemutatása is eléggé kiábrándító, hiszen alig foglalkozik velük.

 
gotencha   2015. 02. 19.

Csodálatos film, mely Jézus életét jeleníti meg, összesűríti az Újszövetség lényegi mondanivalóját. Csodálatos rendezés és színészi játék, már rengetegszer megnéztem.


 
vitto   2015. 04. 13.

Hitelesen és érzékenyen dolgozza föl a tradicionális fölfogást Jézus születéséről, keresztre feszítéséről. Nagyszabású alkotás, fantasztikus színészi gárdával.

 
totykos   2015. 01. 23.

Nagyon szép film. Sok információt dolgoz föl, informatívan leíró, de patetikus és naiv is. Mégis az összes földolgozás közül ez tetszik a legjobban, minden húsvétkor megnézem. Grandiózus produkció.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.