N/A
Alfa Rómeó és Júlia

Alfa Rómeó és Júlia

Alfa Rómeó és Júlia
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
2
Képek (2)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A hatvanas évek végén játszódó pajzán szerelmi komédia főként állatgegekre épül. Vili és Júlia egy tánc után csókot váltanak, majd elszakadnak egymástól a szilveszteri éjszakában. A fiút elüti egy autó, májvezetéke elszakad. Testébe műanyag májvezetéket ültetnek, mely történetesen a szilveszteri titokzatos nő, Júlia találmánya - ő kezeli Vilit a kórházban. A fiú beleszeret a doktornőbe, de a szerelmeseknek komoly aggályai támadnak, látván, hogy a hasonló műtéten átesett Laci kutya közömbös a lánykutyák iránt. Vili gátlásai egycsapásra megszűnnek, amikor a kutyát egy díjnyertes spániellánnyal látja hancúrozni.

Forgatókönyvíró: Hámos György
Ország: Magyarország
Premier: 1967.11.30.
Latinovits Zoltán
Ruttkai Éva
Latinovits Zoltán
 
2018.12.14 Berto49

legújabb vélemény a nap véleménye

Örömteli kutyanász

Azt még a legelfogultabb kritikus sem állíthatja, hogy ez a komédia a magyar filmvígjátékok legjavához tartozik. A forgatókönyv írója, Hámos György sem erőltette meg magát, mert hol van ez a történet a „Mici néni két élete” sztorijához? Elérhetetlen távolságban tanyázik tőle. Az „álompár” (Ruttkai&Latinovits) a kisujjából kirázta a játszott karaktereket. Ruttkai szerintem túlságosan „édi” volt, Latinovits pedig azon túl, hogy jóképű volt, semmit sem adott a figurához. Emlékszem, egyszer Latinovits egy nyilatkozatában elmondta, hogy a filmszereplés csak pénzkeresetet jelent számára. Ezt a véleményt nagyszerűen igazolta ez a film. Fenntartás nélkül csak a Laci kutyát tudom dicsérni, őkutyasága remekül szerepelt. Lehetséges, hogy az életben is a színészházaspár kutyája volt? A speciális Alfa Rómeó jó ötlet volt, különösen az a poén, amikor Ajtay „professzor” megkérdezte: „Ez egy autó?!” Major Tamás narrátorként, kötéssel a fején keretbe foglalta a filmet, de neki magának sem lehetett túlságosan nagy véleménye róla. A kis Latabárnak sajnos nem sikerült a zseniális apja nyomdokaiba lépni, bár a fizikai hasonlatossága erősen adott. Ez a film – szerintem – a tipikus közepes esete, több szót nem is érdemes vesztegetni rá.

0
 
2016.12.10 olgaasFug

Mindenképp egy nagyon érdekes filmélmény, amivel egyenlőre nem igazán tudok mit kezdeni. Az biztos, hogy nagyon jók a színészi alakítások, de Latinovitstól nem is igazán vártam mást. Biztos, hogy meg fogom még nézni néhányszor.

0
 
2017.10.09 gabcajz

Nekem ez a film nagyon tetszett. Teljesen másra számítottam, de ettől függetlenül nagyon szépen tudta ábrázolni az emberi értékeket. Csakis ajánlani tudom!

0