Álom, édes álom

Álom, édes álom

Dream a Little Dream

Cikkek
Az Álom, édes álom (1989) kultikus testcserés vígjáték, amelyben egy korosodó férfi álma, hogy megfiatalodjon, váratlanul valóra válik. Marc Rocco filmje a dráma, a romantika és a vígjáték hangjait vegyíti, miközben felnövéstörténetként és tinivígjátékként a középiskolai éveket, a barátságot, a féltékenységet és a tinirománcot állítja középpontba. Coleman és felesége, Gena mellett Bobby, valamint barátja, Dinger kerül a történet fókuszába, a főbb szerepekben pedig Harry Dean Stanton, Piper Laurie, Jason Robards, Corey Haim és Corey Feldman látható. A kávé, az álom és a baleset motívumai a generációk közötti helyzetkomikumot erősítik, miközben a film játékosan bontja ki a tinédzserlét bizonytalanságait. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 2 értékelés alapján 60%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik.

Hirdetés

A korosodó Coleman Ettinger boldogan él feleségével, Genával. Közben arról álmodozik, milyen jó lenne az ő élettapasztalatával megfiatalodni. Bobby és barátja, Dinger viszont nem tartják kellemes időszaknak a tinikort, szeretnének minél hamarabb túlesni rajta - akár egy fertőző gyermekbetegségen. Mi történik, amikor az álom valóra válik, és Colemanból Bobby lesz?

Premier: 1989.03.03.
Légy Te az első, aki véleményt ír erről a filmről!