A korosodó Coleman Ettinger boldogan él feleségével, Genával. Közben arról álmodozik, milyen jó lenne az ő élettapasztalatával megfiatalodni. Bobby és barátja, Dinger viszont nem tartják kellemes időszaknak a tinikort, szeretnének minél hamarabb túlesni rajta - akár egy fertőző gyermekbetegségen. Mi történik, amikor az álom valóra válik, és Colemanból Bobby lesz?

Az Álom, édes álom (1989) kultikus testcserés vígjáték, amelyben egy korosodó férfi álma, hogy megfiatalodjon, váratlanul valóra válik. Marc Rocco filmje a dráma, a romantika és a vígjáték hangjait vegyíti, miközben felnövéstörténetként és tinivígjátékként a középiskolai éveket, a barátságot, a féltékenységet és a tinirománcot állítja középpontba. Coleman és felesége, Gena mellett Bobby, valamint barátja, Dinger kerül a történet fókuszába, a főbb szerepekben pedig Harry Dean Stanton, Piper Laurie, Jason Robards, Corey Haim és Corey Feldman látható. A kávé, az álom és a baleset motívumai a generációk közötti helyzetkomikumot erősítik, miközben a film játékosan bontja ki a tinédzserlét bizonytalanságait. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 2 értékelés alapján 60%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik.
Hirdetés
IMDB értékelés:
5.7/10
Rendező: Marc Rocco
Író: Daniel Jay Franklin, Marc Rocco
Író: Daniel Jay Franklin, Marc Rocco
Zene: John William Dexter
Szereplők: Harry Dean Stanton, Piper Laurie, Jason Robards, Corey Haim, Corey Feldman, Susan Blakely, Alex Rocco
Premier: 1989.03.03.
Légy Te az első, aki véleményt ír erről a filmről!