Kacper, egy középkorú történelem tanár kezdi elveszíteni a látását és az orvosok nem látnak esélyt a folyamat megállítására. A férfi kicsit összeroppan és megpróbálja eltitkolni a külvilág előtt a betegségét.
(dulkap)

74 Vakvilágban (2015)
Azt hittem, megrázó lesz a történet, de végül inkább megindító lett. Semmi hálivúdi túlzás nincs, tényleg így történt. És tényleg derűs a főhős lénye eredetiben.
Lengyel filmdráma egy örökletes szembaj következtében fokozatosan megvakuló tanárról Andrzej Chyra kimagaslóan kiváló alakításában. A filmet egy a valóságban is megtörtént eset alapján forgatták. Egy tragikus baleset után, amelyben a főhős édesanyja az életét vesztette. a tanár látása egyre romlott, de azt az iskolában eltitkolta. Belegondolni is szörnyű a vakságba, a főhős sem nyugodott bele, hogy élete értelmét, a tanítást abbahagyja. Küszködve, hallatlan erőfeszítéssel elvállalta egy érettségire készülő osztály vezetését és humánus módszereivel sikerre is vitte az elvállalt feladatot. A megrázó téma ellenére is nagyon jó film, üzenete szerint: minden nehézség ellenére folytatni kell az életet.
A filmet "Vakvilágban" címmel is érdemes keresni.