Vakvilágban

Vakvilágban

Carte Blanche

Cikkek

Kacper, egy középkorú történelem tanár kezdi elveszíteni a látását és az orvosok nem látnak esélyt a folyamat megállítására. A férfi kicsit összeroppan és megpróbálja eltitkolni a külvilág előtt a betegségét.

(dulkap)

Rendező: Jacek Lusinski
Forgatókönyvíró: Jacek Lusinski
Ország: Lengyelország
Premier: 2015.01.23.
Arkadiusz Jakubik
Arkadiusz Jakubik

2022.03.24 Dorkateo

Azt hittem, megrázó lesz a történet, de végül inkább megindító lett. Semmi hálivúdi túlzás nincs, tényleg így történt. És tényleg derűs a főhős lénye eredetiben.

2019.12.25 Berto49

Nem szabad feladni!

Lengyel filmdráma egy örökletes szembaj következtében fokozatosan megvakuló tanárról Andrzej Chyra kimagaslóan kiváló alakításában. A filmet egy a valóságban is megtörtént eset alapján forgatták. Egy tragikus baleset után, amelyben a főhős édesanyja az életét vesztette. a tanár látása egyre romlott, de azt az iskolában eltitkolta. Belegondolni is szörnyű a vakságba, a főhős sem nyugodott bele, hogy élete értelmét, a tanítást abbahagyja. Küszködve, hallatlan erőfeszítéssel elvállalta egy érettségire készülő osztály vezetését és humánus módszereivel sikerre is vitte az elvállalt feladatot. A megrázó téma ellenére is nagyon jó film, üzenete szerint: minden nehézség ellenére folytatni kell az életet.

A filmet "Vakvilágban" címmel is érdemes keresni.Szerző: Berto49