74% 37 szavazat
Constellation

Constellation

Constellation
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
31
Szereplők (31)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
8
Cikkek (8)
Fórum
Lejátszás
Gyula  

Sorozat áttekintés

1. évad (2024) - 8 epizód

Hol nézheted

Noomi Rapace
Jonathan Banks
Davina Coleman
Noomi Rapace
Davina Coleman
James D'Arcy
William Catlett

FILMINFÓ

Jo egy űrkatasztrófa után visszatér a Földre, és felfedezi, hogy életéből hiányoznak bizonyos részletek, ezért elindul, hogy feltárja az igazságot az űrutazás rejtett titkairól, és visszaszerezze, amit elvesztett.

(szarka84)

Forgatókönyvíró: Peter Harness
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság, Franciaország
Premier: 2024.02.20. | Apple TV+ (2024.02.21.)
 
2024.04.15 Robinson76

legújabb vélemény

Egy különös anyag és a párhuzamos dimenziók

Az Apple hozta el ezt a remekül indító sorozatot, akárcsak a For All Mankindot, A silót vagy éppen az Alapítványt, és szinte minden értelemben csatlakozik is az általam leírt alkotásokhoz: részben a gyönyörű látványvilágával, részben a történetével, illetve a roppant erős színészi játékával. A Constellation ügyesen egyensúlyoz az elme megbomlása és a háttérben futó összeesküvés-elmélet között, végig ide-oda billegtetve a mérleg súlyát. A szereplők hol duplikálódnak, hol pedig teljesen magukra maradnak egy-egy jelenetben. A sorozat nagyon erősen kezd, magasra téve a lécet, de szinte teljes sötétségben tartva a nézőt. Egyszer beköszönt a nyers valóság, máskor pedig a teljes misztikum között lebegtet, szinte végig kétségek között hagyva a nézőt. A fordulatok meglepőek, és amikor azt hisszük, értjük, mi történik, a forgatókönyv újra összezavar minket. A széria thrillernek indul, sok-sok nyomot és rejtélyt hint el a forgatókönyv, ám a történet később más irányt vesz. Végül a főhős űrhajósnő különös vízióira csak részben kapunk választ, és a végére pedig csak az egyes karakterek tragédiái és lelki küzdelmei maradnak a fókuszban. Aki nagy felfedezéseket vagy feloldást vár, annak csalódnia kell, így történt ez velem is. Talán azt már le se kell írnom, hogy a lezárás is sok kérdést hagy nyitva. Ennek köszönhetően pedig a széria a kezdeti 5 fényes csillagról szép lassan lecsúszott 3 halványabb csillagocskára, és valahogy a megágyazott folytatást sem várom már annyira.

0
 
2024.02.21 Gyula

Remek példája annak, hogyan kell elkezdeni egy sorozatot. A feszkó kemény, a látvány szép, a történet érdekes - mindemellett Noomi Rapace alakítása is sokat hozzátesz. Még csak az első epizódot láttam, de ha így folytatódik, akkor biztos, hogy nagy kedvencem lesz.

2
 
2024.02.23 filmtro.hu

Schrödinger asztronautái

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első három rész legalább annyira reménykeltő, mint annak idején az Invázió c. sorozat volt. Persze jelentős különbség, hogy itt a sci-fi műfajból sokkal hangsúlyosabb a science rész, mint a fiction. A kvantumfizika persze nagyon hálás alapanyag, a... Teljes kritika

1
 
2024.03.11 Hajnalka401219

Nagyon jó!

1
 
2024.03.29 harnas1207

Az első három rész után azt gondoltam, ez egy izgalmas sorozat lesz, aminek a befejezése lesz rettenetesen gyenge. De végignézve már tudom, hogy tévedtem, és az egész kritikán aluli. Ezt teszi egy ügyesen lenyúlt ötlet és a mindent elsöprő hype. Sajn... Több

0