N/A
Dark Harvest

Dark Harvest

Dark Harvest
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Az Októberi Fiú nevű legendás szörnyeteg egy középnyugati kisváros lakóit tartja rettegésben, amikor minden halloweenkor henteskéssel a kezében felemelkedik a kukoricaföldekről, és elindul azok felé, akik elég bátrak ahhoz, hogy szembeszálljanak… Több


Forgatókönyvíró: Michael Gilio
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 2023.10.13.
 
2023.11.01 RigbyTheMad

legújabb vélemény

Arat a kaszás

Nem gondoltuk volna, hogy jó lesz, és hogy nem kell benne tekerni. Elsőnek azt hittük, hogy sima emberes film lesz, akik kaszabolják egymást. De nem így lett. Természetfeletti erő is jelen volt. Azok a filmek mindig jobbak. És jót is tett a filmnek. Nagyon jó volt, végig lekötött minket. (Nem volt semmi alja dolog a filmben.)

1
 
2023.10.16 kabel

Huh?

Elvesztettem a fonalat, mielőtt megtaláltam volna. Sajnos fogalmam sincs, miről szól a film, vagy miről akarna szólni. Lazán kapcsolódó jelenetek egymásutánisága nem hordozott számomra bármilyen koherenciát egy nagyobb narratíva létrehozásához. Biztos, hogy lett volna valami, amit a rendező át akart adni, mert a színészkedés és a látvány kiváló, a karakterek érdekesek és sokrétűek, és látszott, hogy valamilyen víziót képviselt a film. Azonban, egyszerűen nem tudom, mi lehetett ez. A történet már-már meseszerű, elemei és szituációja amolyan Stephen King-esen nem valódi, még akkor is, ha narratívája jóval komplikáltabb. Azonban szinte minden jelenete aktív történetmesélés, és nem igazán mutatja be vagy léptett be világába. Emellett meg szörnyen brutális, karakterek halnak meg jobbra és balra, természetesen véres és borzasztó módon, azonban olyan jelenetekben, melyek nyilvánvalóan nem lehetnek valódiak, hanem valamilyen meseelemet képviselnek. Főszereplőnk is ebből próbál kitörni, bár nem igazán tudtam meg, a rebellis viselkedést mi motiválta.

1
 
2023.10.22 polgy

Teljes káosz

A film története: nem tudtam rájönni. Olyan, mintha elmondanánk egy történet közepét. Most vagy a készítők sem ismerik a történetet (lehet csak lusták voltak kitalálni), vagy előkészítettek egy sorozatot. Nem tudom, de ez nekem így nagyon kevés volt. Azért is kár érte, mert a helyszín és a karaktereket is jók a filmben. A film látványvilága: jól megcsinálták, és vannak nagyon látványos részek is, de ez önmagában nekem kevés a történet előbb említett hiányosságainak pótlására. Megjegyzem egy darab Október fiú-t nem láttam a filmben. Sawtooth Jack az a valami, amit kergetnek...vagy ő kergeti őket...vagy esetleg itt mindenki kergetett mindenkit...mert hát nekem sajnos ez sem volt egyértelmű.

1
 
Értékelés: 7/10
(2024. 01. 22.)
A Dark Harvest egy véres, és érdekes rémtörténet, amely A kukorica gyermekei, Pumpkinhead, Battle Royale és a Haragban a világgal sztorik egyvelegét prezentálja. Az aggasztónak tűnő stílus-kavalkád azonban kifejezetten jól összeáll, a tinik is rendben hozzák a szerepüket, a főszereplő pár között pedig működik a kémia. David Slade filmje ugyan nem f... Több