Lehet, hogy velem van a baj, de túl sokszor láttam már a kiégett zsaru/trauma kombót. Itt a körítés gótikusan menő, a skót helyszínek vibeját imádom, de maga a sztori nekem nem robbant akkorát. Szórakoztatott, de nem tette tönkre az életem, ahogy a 'net' mondja. Egy bingelős napra jó.
Még jó, hogy nem este 11-kor kezdtem, mert a skót ködös utcák és a pincébe száműzött lúzer-zsaru csapata teljesen beszippantott. A nyomozás lassan forr, de minden apró részlet valami nagyobb, beteg dologba kapcsolódik, és aztán olyan gyomrost kapsz, hogy csak ülsz a kredenc előtt. Nálam telitalálat.
Őszintén? Kicsit le voltam fagyva a hypetól. A szaténfekete atmoszféra oké, viszont a tempó néha úgy vánszorog, mint egy régi Windows frissítés. A karakterek érdekesek, de néha túl sok belső drámát tol a nyomunkba, miközben én inkább a bűnügyet bontanám. Első évadnak nem rossz, de lehetett volna élesebb is a penge.
Ez a képi világ iszonyat erős, ritka az, hogy szinte érzed a párát. A sztori nem forradalmi, de a hangulat miatt úgyis maradsz, én maradtam.