Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
67
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
48
Képek
1
Videók
Enigma
 
dailyfilmsan   2019. 08. 29.

legújabb vélemény

Ez a film káosz a javából. Van benne háború, kriminalisztika, ármány, szerelem minden. Túl sok is egyszerre. Annyira erőlködik hogy elrontja vele a film velejét. A végén pedig kapunk egy Agatha Christi regény alapot aminek a hátterében a fő motívum a háború, de mégse. Annyira sejtelmes akart lenni a film hogy a végén a háttérben maradtak az információk. Egy idő után nagyon zavaróvá vált az hogy nem lehetett tudni a főhős most mit is akar. A történetet a hirtelen Pálfordulások jellemzik. Több volt benne mint kellett volna. Nem mondanám nagyon rossznak, mert nem az csak egy kusza letisztázatlan történetet amit nehezen lehet követni.

 
Vitya   2015. 02. 04.

Nagyon jó, fordulatos, agyalós film, eredeti, jó sztori. Még érdekesebbé teszi, hogy valódi történelmi háborús eseményeken alapszik. Az alapjáraton hasonlít a most játszott Kódjátszma című filmhez. Akik szeretik a gondolkodtató filmeket, azoknak javaslom.


 
Bekmeli   2015. 03. 28.

Rendkívül érdekfeszítő film. Nagyon érdekes történelmi eseményt választott alapul, és a színészek nagyon jól adják elő. Izgalmas, cselekményes, nagy élményt nyújtott.

A film összbevétele 4 298 329 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Harris azonos című regénye (1995) alapján. A magyar fordítás Uram Tamás munkája, 1998 óta olvasható a Magyar Könyvklub "Híres háborús regények" című sorozatának köteteként.

(Berto49)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Thomas Jericho karaktere némi túlzással Alan Turingon alapszik.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.