Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Hamlet (1996)

Hamlet
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
Videók

Galéria (6)

Kenneth Branagh
Kate Winslet
Kenneth Branagh
Nicholas Farrell
Derek Jacobi
Jack Lemmon
Charlton Heston
 
Cordelia Bennett   2016. 05. 08.

legújabb vélemény

0

Ó igen, a nyerő párosítás: Shakespeare és Kenneth Branagh! A rendező stílusjegyei: háromszög alakban felsorakozó udvartartás, nagy, szimmetrikus terek, virágsziromeső az emeletről mind láthatóak. A hideg fény skandináv atmoszférát teremt. Itt döbbent... több»

A film összbevétele 4 414 535 dollár volt (imdb.com).

 

Kate Winslet nem jelentkezett Ophelia szerepére. Winslet, Kenneth Branagh Frankenstein (1994) című filmjében jelentkezett Elizabeth szerepére, amit ugyan nem kapott meg, de Branagh annyira le volt nyűgözve a teljesítményétől, hogy felajánlott neki egy szerepet ebben a filmben.

(rbernadett)
 

Kenneth Branagh felajánlott egy kisebb szerepet Gérard Depardieu-nek mintegy hálaként, amiért a francia színész aktívan támogatta első játékfilmjének, az V. Henriknek a bemutatását Franciaországban. Ráadásul a francia verzióban Kenneth Branagh szinkronhangja is Depardieu volt.

(rbernadett)
 

A maga 242 percével, ez az egyik leghosszabb hollywoodi film.

(rbernadett)
 

Julie Christie már visszavonult a színjátszástól, de Gertrude szerepéért visszatért a filmvászonra.

(rbernadett)
 

Robin Williams és Billy Crystal nem tartózkodhattak egyszerre a forgatáson, mert attól tartottak, hogy ha ők megjelennek, attól bedilizik a stáb, ami ahhoz vezet, hogy el kell halasztani a bemutatót.

(rbernadett)