N/A

Harry Potter és a bölcsek köve

Harry Potter

A Harry, Ron és Hermione szerepeire kiírt nyílt meghallgatás után a stáb több mint 32 000 meghallgatási felvételt kapott, és naponta 500–1 000 meghallgatást nézett át.Szerző: Hupka Adrián

A Haláli hullák hajnala (2004) című filmhez készült kommentárban Nick Frost – aki Hagridet alakítja majd az új adaptácóban – viccelődve azt mondja, hogy ő az új Robbie Coltrane, és hogy ő egy droggal kereskedő Hagridot alakítana.Szerző: Hupka Adrián

Az Independentnek adott interjúban Jared Harris-t arról kérdezték, érdekelné-e Dumbledore szerepének eljátszása, amelyet apja, Richard Harris alakított az első két Harry Potter-filmben. A fiatalabb Harris így válaszolt: „Miért tenném? Nem értem. A filmek fantasztikusak voltak – hagyjuk őket békén.” Ugyanakkor elismerte, hogy a könyvekből sok minden kimaradt a feldolgozásokban.Szerző: Hupka Adrián

Hans Zimmer szerint a sorozat zenéjénél tudatosan arra törekedtek, hogy a lehető legtávolabb kerüljenek John Williams Harry Potter-filmzenéitől. A cél egy saját, eredeti zenei világ megteremtése volt.Szerző: Gergo Horvath