Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84

Szerelmem, Hirosima (1959)

Hiroshima mon amour
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 08. 31.

legújabb vélemény

Ritka gyenge lett a film. Habár voltak benne kedvelhetőbb részek de azért a többségében nem volt izgalmas. Átlag alatt teljesített de azért egyszer talán meglehet nézni. Nagyon gyenge.

 
bart   2016. 01. 15.

Emmanuelle Riva alakításához foghatót nem gyakran lát az ember. A film egy valódi remekmű. Nem sznobizmusból mondom, de kell hozzá egy bizonyos érettség, hogy tökéletesen be lehessen fogadni.


 
Berto49   2017. 07. 09.

Az 1959 óta eltelt idő fényesen bebizonyította, hogy a „Nouveau roman” jeles képviselőjének, Marguerite Duras-nak könyve alapján készített Resnais-film a filmművészet megkerülhetetlen klasszikusa. A forgatókönyvét Oscarra jelölték. A rendezőt a „Nouvelle Vague” egyik megalapozójának és a film formanyelvének megújítójaként tartják számon. Az eredetileg dokumentumfilmnek készülő mű kiegészült egy francia lány és egy német katona korábbi tragédiájával, valamint egy a jelenben játszódó szerelmi történettel. A két főszereplőről (Emmanuelle Riva és Eiji Okada) csak felsőfokon lehet írni, ugyanakkor Kútvölgyi Erzsébet és Tímár Béla szinkronja egyenértékű az eredeti színészek teljesítményével.

 
sajvi   2015. 11. 17.

Merengő hangvételű film a szerelemről és a háborúról. Nem fogod a lerágni rajta a körmöd, de az biztos, hogy hatással lesz mindenkire, aki ad neki egy lehetőséget. Higgyétek el, érdemes.

A film összbevétele 88 300 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Eredetileg dokumentumfilmnek indult, mígnem Alain Resnais úgy döntött, hogy fiktív elemeket is visz bele.

(rbernadett)
 

Eiji Okada (playing Lui) egyáltalán nem beszélt franciául ezért minden szótagot külön tanítottak meg neki, amit aztán sorrendben megjegyzett.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.