Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Szerelmem, Hirosima (1959)

Hiroshima mon amour
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
bart   2018. 07. 08.

legújabb vélemény

1

Emmanuelle Riva alakításához foghatót nem gyakran lát az ember. A film egy valódi remekmű. Nem sznobizmusból mondom, de kell hozzá egy bizonyos érettség, hogy tökéletesen be lehessen fogadni.

 
Deku   2017. 08. 31.

0

Ritka gyenge lett a film. Habár voltak benne kedvelhetőbb részek de azért a többségében nem volt izgalmas. Átlag alatt teljesített de azért egyszer talán meglehet nézni. Nagyon gyenge.

 
Berto49   2017. 07. 09.

0

Az 1959 óta eltelt idő fényesen bebizonyította, hogy a „Nouveau roman” jeles képviselőjének, Marguerite Duras-nak könyve alapján készített Resnais-film a filmművészet megkerülhetetlen klasszikusa. A forgatókönyvét Oscarra jelölték. A rendezőt a „Nou... több»

 
sajvi   2015. 11. 17.

0

Merengő hangvételű film a szerelemről és a háborúról. Nem fogod a lerágni rajta a körmöd, de az biztos, hogy hatással lesz mindenkire, aki ad neki egy lehetőséget. Higgyétek el, érdemes.

A film összbevétele 88 300 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Eredetileg dokumentumfilmnek indult, mígnem Alain Resnais úgy döntött, hogy fiktív elemeket is visz bele.

(rbernadett)
 

Eiji Okada (playing Lui) egyáltalán nem beszélt franciául ezért minden szótagot külön tanítottak meg neki, amit aztán sorrendben megjegyzett.

(rbernadett)