54% 36 szavazat
Vörös tél

Vörös tél

Hiver rouge
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
1
Képek (1)
Videók
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A karácsonyi ünnepek során már a harmadik lányt gyilkolják meg, ám Rousseau felügyelő nem feltétlenül ért egyet azokkal a sorozatgyilkos-teóriákkal, melyek a sajtóban látnak napvilágot. Ugyanakkor azt sem tudja eldönteni, hogy Mariella De Luca, a csapatához csatlakozott fiatal nyomozónő inkább segíti vagy egyenesen akadályozza a munkában, végül kénytelen félretenni előítéleteit, mikor a nővel közösen olyan nyomokra bukkannak a hóba temetett város mélyén, melyek egészen új színben tüntetik fel az ügyet.

Forgatókönyvíró: Gilda Piersanti, Gianguido Spinelli
Zene: Siegfried
Ország: Franciaország
Premier: 2011.09.08.
 
2019.01.30 Berto49

legújabb vélemény

Ki a sorozatgyilkos?

Az itt olvasható két gyenge értékelés ellenére nekem tetszett ez a TV-film, mert pergő volt a cselekmény, még mozifilmnek is elment volna. A mogorva és nagyképű felügyelő vonakodva fogadta el a tapasztalt profilkészítő nyomozónőt, akinek a segítségével végül lelepleződött az elektromos késsel ölő sorozatgyilkos. Az alakítások közül kiemelkedett Lily, a felügyelő lebénult és néma feleségének alakítója, Jane Birkin, aki az 1968-ban megjelent „Je t'aime” című Serge Gainsbourg-dallal nagy botrányt kavart. A filmben nehéz szerepe volt, hiszen csak arcjátékkal tudta kifejezni a múltban átélt tragédiát. Csavaros történet volt, a vége különösen meglepő.

0
 
2017.01.07 Firencz

Alapjában véve nem lenne egy rossz film, de a dialógusok annyira hevenyészettekre sikeredtek, hogy bizonyos pontokon szinte kín szenvedés volt nézni. Nagyon sajnálom ezt, mert azért elég sok potenciál van a filmben.

0
 
2017.02.03 MattesBarca

Sajnálom, de szerintem ez a film úgy rossz, ahogy van. Szinte semmi pozitívumot nem tudok kiemelni, így csak azt tudom javasolni, aki teheti, hagyja ki egyszerűen.

0
 

A film Gilda Piersanti (1957) olasz születésű, Párizsban élő írónő „Red Abattoir” (2003) című bűnügyi regénye alapján készült.Szerző: Berto49

#1
 

Jane Birkin egyik lánya a három közül a szintén színésznő Charlotte Gainsbourg. Szerző: Berto49

#2