90% 66 szavazat
A hallgatag ember

A hallgatag ember

Hombre
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
25
Szereplők (25)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A hallgatag embert John Russell-nek hívják, aki kiskora óta az indiánok között nevelkedett, s inkább érzi őket övéinek, mint a fehéreket. Amikor öröksége ügyében a városba kell utaznia, szembesül a fehér emberek igazi arcával. A postakocsit rablótámadás éri, s a káoszban csak ő képes civilizáltan és higgadtan viselkedni.

(erare)

Rendező: Martin Ritt
Író: Elmore Leonard
Forgatókönyvíró: Irving Ravetch, Harriet Frank Jr.
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1969.04.10.
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
 
2017.11.20 Deku

legújabb vélemény

Ebből a történetből bizony kihoztak mindent amit ez a történet megkívánt. Nagyon igényes lett és látszik rajta, hogy nagy odafigyeléssel készült. Remekül kialakították a karakterek jellemeit és ez nagyon tetszett benne.

0
 
2015.02.14 RókaÚr

Egy rendkívül értékes western egy igazi antihős gyöngyszemmel, Paul Newman-nel...Nincs mit hozzáfűznöm. Westernrajongóknak nem kell. A többieknek meg nem érdemes.

0
 
2016.04.06 ZsoltSon

Pal newmna karakterét érdemes kiemelni, mint egy elég egyedi jelenséget az amerikai filmtörténetben. Az övéiről gondoskodó félvvér indián, aki képes elveit félretéve segíteni másokat....A kőfejtős részt soha nem felejtem el, és azt a kiáltást...Ombree!!

0

A film összbevétele 12 400 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film szerepel a 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített filmes listába.Szerző: Norbi

#2
 

David Canary filmes debütálása. Szerző: rbernadett

#3
 

A hallgatag ember címen vetítették a magyar mozik.Szerző: seamandarin

#4