Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Hósüti (2006)

Snow Cake
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Carrie-Anne Moss
Alan Rickman
Sigourney Weaver

Videók (1)

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

0

CarrieAnnMoss legcukibb szerepe, amivel szerintem elviszi a filmet annak ellenere, hogy Sigourney Weaver is igazan kivaloan alakitja az autista anyukat. A film realis, ket labbal a foldon tart mindenkit, meg ugy is, hogy kb a sztori a legkevesbe lenyeges. Ami lenyeges: az emberek, a reakciok, az interakciok, a gesztusok... Szép film.

 
Mócii   2015. 06. 26.

0

Többször nézhető film. Tele van érzelemmel! Nekem minden tetszett benne: kiváló rendezés, forgatókönyv és hihetetlenül jó színészek! Én újra és újra megnézem, ha tehetem!

 
borka91   2015. 02. 17.

0

Sigourney Weaver kiváló alakítása egy anyáról, aki autista. Nagyon jó a jellemábrázolás, a reakciók, igazán kiváló alakítás a színésznőtől. A film sztorija egyébként elhanyagolható, inkább a viselkedést érdemes megfigyelni, amit az anyából kivált a tragédia híre.

A film összbevétele 26 014 dollár volt (imdb.com).

 

Sigourney Weaver úgy készült fel Linda szerepére, hogy sok időt töltött Ros Blackburnnel, egy angol, autista asszonnyal. Habár a karakter nem egy az egyben Rost személyesíti meg, Weaver sok dolgot vett át a tőle, például a csillogó dolgok iránti szenvedélyét.

(rbernadett)
 

Miután Alan Rickman elolvasta a forgatókönyvet, Sigourney Weavert javasolta Linda szerepére. Még fel is hívta Weavert és megkérte, hogy olvassa el a forgatókönyvet, mert szerinte az egyik szerepet tökéletesen el tudná játszani. Rickman és Weaver korábban a Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés (1999) című filmben dolgoztak együtt, ahol Rickman karakterét szintén Alexnek hívták.

(rbernadett)
 

Angela Pell a Berlinale sajtótájékoztatóján azt állította, hogy Alex Hughes szerepét kimondottan Alan Rickmanre írta. A karakter neve a forgatókönyvben Alan volt, amit végül Alan Rickman javasolt, hogy változtassanak meg Alexre.

(rbernadett)
 

Az író, Angela Pell Linda egyéni kifejezésmódját a saját fiától vette, aki szintén autista.

(rbernadett)
 

Legelőször Alan Rickmant válogatták be a szereplők közül.

(rbernadett)