55% 69 szavazat
Romulus és Remus: Az első király

Romulus és Remus: Az első király

Il primo re
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
45
Képek (45)
4
Videók (4)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Az ókori római történetírók és a korabeli mitikus történetek szerint Romulus és Remus rakta le az alapjait a városnak, mely hamarosan a világ legerősebb birodalmává nőtte ki magát. A mítosz szerint az ikrek Mars isten és Rhea Silvia fiaiként születtek, majd egy farkas mellett nőttek fel.… Több


Rendező: Matteo Rovere
Ország: Belgium, Olaszország
Premier: 2019.01.31.
 
2021.12.12 inzon

legújabb vélemény

Sz*r paródia. Még azt a két oldalt se voltak hajlandóak elolvasni a készítők, amit a két srácról összeírtak.

0
 
2019.12.18 Attila

Mi tagadás, nagyon meglepett a film, nem gondoltam, hogy ennyire sötét és véres lesz. Nincs benne gyengédség, sem romantizált mitológia gondoskodó anyafarkassal meg vigyázó folyóval, inkább Róma véres története, pusztítás és erőszakos karakterek je... Több

0
 
2019.11.15 Alphik

Imádom Róma történetét, és már nagyon vártam, hogy jöjjön egy ilyen film, ami egyrész izgalmas és valahol történelmileg is hiteles. Talán egy kissé túl akciózósra vették a figurát, de ez nem baj, szerintem nagyon be tudja szippantani a nézőt.

0
 
2020.03.11 kocka

Műfajilag érdekes, szerintem a rendező kicsit átesett a ló túloldalára, történelmi film helyett egy igazi pszicho filmet készített. Nem a "történetre" összpontosít, hanem a vadonban élő "alapítók" kegyetlen világára, én viszont épp a történelmi szálat hiányoltam belőle. Ez a fajta megközelítés engem nem győzött meg.

0
 
2019.11.29 Zsófia

Alapjában véve nem rossz film a Romulus és Remus, de azért fenntartásokkal fogadtam, ami a történelmi hitelességét illeti. Nagyon jó az atmoszférája, de a színészi játékok sokszor már zavaróan teátrálisak.

0