Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
48%

Démoni (2021)

Demonic
Filmadatlap
 
13
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Nathalie Boltt
Nathalie Boltt
Nathalie Boltt
Nathalie Boltt
Nathalie Boltt
Nathalie Boltt

Videók (6)

 
pj19   2022. 01. 01.

legújabb vélemény

0

Csapnivaló lett ez a film. A történet, az idétlen zenék, az idegesítő animációs világ. Főleg a District 9 zsenialitása után vártam sokkal többet Neill Blomkamptól. Pedig ebből a sztoriból többet ki lehetett volna hozni. Csak az nézze meg, akinek van felesleges 105 perce.

 
jfruzsi97   2021. 10. 08.

2

Kicsit azért többre számítottam, nem lett valami 'erős' ez a film. Egyszer meg lehet nézni.

 
Eastern79   2021. 08. 20.

1
Egy jó rendező pocsék filmje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Neill Blomkamp igazán egyedi stílussal megáldott rendező, nagyon kedvelem a filmjeit, ezúttal azonban valami félrecsúszott. A történet egy fiatal nőről szól, aki nincs túl jó viszonyban az édesanyjával, mivel az tömeggyilkos. Egyszer aztán felkeresik egy rejtélyes vállalattól, miszerint ők ápolják a kómába esett asszonyt, és egy új eljáráshoz szükségük lenne a segítségére. Egy virtuális valósághoz hasonló program segítségével bejuttatják az elméjébe, ahol kommunikálni tud a magatehetetlen nővel. Természetesen semmi nem megy simán, mert kiderül, hogy anyuka démoni megszállottság alatt van, és mivel jól megpiszkálták a dolgot, az entitás elszabadul. Közben az orvosokról kiderül, hogy technokrata papok, a csaj meg rájön, hogy évekig rosszul ítélte meg a mamát, ezért már csak bűntudatból is le akar számolni a gonosz lénnyel. Meg hát meglehetősen hülye dolgokat hallucinál. A sztori erősen A Sejt koppintásának tűnik néhány mellékszállal felturbózva. A történetvezetés lassú, horrornak nem kimondottan ijesztő, néhol sablonokból építkezik, ráadásul a szereplők gyakran logikátlanul reagálnak az egyes szituációkra. A másik világban tett "kirándulások" hangulatosak és látványosak, az atmoszféra többnyire nyomasztó, főleg a remekül eltalált hangoknak köszönhetően, azonban ezzel ki is merült a film összes pozitív tulajdonsága. Kicsit több merészséggel sokkal többet ki lehetett volna hozni a történetből, ebben a formában azonban gyengén muzsikál.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 08. 29.

0
Lassú és unalmas

Nem sok értelme volt elkészíteni. :(

 
BÉLA   2021. 08. 20.

0
Gyenge

Hát bizony ez nem egy nagy szám.

 
Pimasz   2021. 08. 09.

0

OKé, ez a film nagyon ott van, engem legalábbis teljesen a székhez szegezett. A Démoni tudja, hogyan kell elérni azt a hatást, hogy még órákkal a film megnézése utén is agyalj mindazon, amit láttál.

 
grufa   2021. 08. 06.

0

Nem mondom, hogy ez volt a legrosszabb horror, amit valaha láttam, de szerintem egy kissé hatásvadásvadász sikeredett.

A film 8 754 305 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 5 434 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Neill Blomkamp első rendezése, amelynek munkálataiban Sharlto Copley nem vett részt.

(csd)
 

A film forgatása titokban zajlott Kanadában a koronavírus-járvány ideje alatt.

(csd)
 
Nagy visszatérésnek Blomkamp persze nem a Démonit, hanem a District 9 folytatását tervezte, amin állítólag már javában dolgozik, de nem lepődnénk meg, ha ez a mellékesen összedobott horrorfilm megnehezítené a District 10 finanszírozását. Hiszen tűnjön bármilyen tehetségesnek is, Blomkamp még mindig egyslágeres rendező. És ha így folytatja, az is marad. több»
 
Ennél súlyosabb ítéletet nehéz mondani egy filmről, hogy jóformán meg sem kell nézzük ahhoz, hogy azt mondhassuk, láttuk. Ahogy Blomkampról sem, akiről most már azt sem hihetjük el őszintén, hogy hatalmas tehetség, aki eddig sosem tudott igazán kibontakozni. több»
 
A sztori vérszegénységét jelzi, hogy a film nagyjából utolsó harmada már mind a fináléval telik el, addigra már pokoli lények és magukat tudósnak álcázó vatikáni kommandósok társaságában (komolyan). De akkor legalább lenne nagy az a finálé, legalább jönne az a démon! több»