70% 27 szavazat
Intruders

Intruders

Intruders
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
13
Szereplők (13)
23
Képek (23)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Két részből álló horrorantológia az elmúlásról. Pár perc mindössze, nyomasztó képi világgal és sötét, fagyos tónusokkal, ám ettől függetlenül rendesen beleég a retinánkba.

(Archívum)

Ország: Kanada
Premier: 2014.09.10.
 
2023.10.01 OkosMajom

legújabb vélemény

Hihetetlen! Csoda 8,5 percben!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyszerűen dermesztő a két sztori! Egymásba építették, és mégis teljesen más kontrasztokkal, fényekkel, jump scare jelenetekkel dolgozik! Santiago Menghini tökéletesen felépítette a két történetet... Sajnos a nagyjátékfilmjeit csak a Senki nem szabadul élve című horror fémjelzi, ami nem igazán futott be az USA-ban. Így (egyelőre) csak erről a filmjéről tudok elismerően beszélni. Pompás fényekkel dolgoztak a készítők, így Ray Lavers kegyetlenül feszesen kezelte a kamerákat a szűk, sötét, fénytelen helyeken. De Hugo Mayrand zajeffektjei is a félelemfaktort növelték. „Show, don't tell!” A „single location” eszméletlenül jól működött... A zombi nő (vagy megszállt?), Sarianne Cormier csak a nézésével a frászt hozta rám, a kisfiú, Jacov (Charles Sirard-Blouin) is eltalálta azt a pontot, hogy elhiszem neki, hogy hamarosan meghal. Hogy mit keres egyedül este egy lakásban, már nem is annyira lényeges! Óriási a suspense, de mivel összvissz kb. nyolc perc a két sztori, mindenre hamar fény derül. A chokerek feszesek, pattanósak, a szokásos „day-for-night”, és apró, de pompásan működő inky-dinkek! Egyszóval nem kell a sok beszéd, de érdemes megnézni, főleg a horrorfilmek szerelmeseinek! Rám, akárhányszor megnézem, mindig a frászt hozza! Az IMDb-n 252 szavazat után 6/10-es, a TMDB-n 20 szavazat után 69%, de nálam ez a kis csoda 90% és öt csillag!

2
1
 
10 perc zsenialitás.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy két kis rövidfilmből álló antológia, amelyek a történet szerint összetartoznak, bár az idővonal direkt felborul, de pont így tökéletes. Santiago Menghini elborult gondolatait vitte képernyőre, és rémiszt halálra minket. Semmi lacafaca, semmi kö... Teljes kritika

2
Túloldal
2016
Hol nézheted: Disney+
A varázslók
2015
Hol nézheted: SkyShowtime
Atiye ajándéka
2019
Hol nézheted: Netflix
Bölcsőrablók
2023
Hol nézheted: Apple TV+
Amerikai istenek
2017
Hol nézheted: Amazon Prime
A hátrahagyottak
2014
Hol nézheted: HBO Max
Napkelte
2019
Hol nézheted: Netflix
Requiem
2018
Hol nézheted: Netflix