Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

István, a király (1984)

István, a király
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
JRD   2022. 07. 20.

legújabb vélemény

1

Igazából nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit a magyaroknak az István, a király jelent. Egy korszakalkotó és eredeti zenei mű, melynek zeneisége valahogyan mindenkit meg tudott szólítani. Egy rockopera, mely elgondolkodtat, dúdolásra késztet és ... több»

 
indingo   2019. 03. 17.

0

Szörényi és Bródy legnagyobb, a mai napig újra meg újra színre vitt rockoperája, de az első és az igazi nagy szereposztás olyan dalokkal, melyeket ma is szívesen meghallgatunk. Elementáris erővel hatott Vikidál mint Koppány vagy Nagy Feró mint Laborc... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

0

Gyönyörűen megírt, megkomponált és előadott igazi magyar rockopera. Koppány személye talán pozitívabb, mint Istváné, de ez semmit nem von le a mű értékéből. Alapmű!

 
GedyPapa   2017. 03. 17.

0

A legjobban sikerült magyar rockopera. Amit mégis sikerült azért párszor megerőszakolnia az adott rendezőnek. De az alapmű, az alapénekesekkel felejthetetlen alkotás!

 
LionelMessi10   2018. 07. 06.

0

Fantasztikusra sikerült magyar rockopera. Nagyon szép az egész történet, gyönyörűen komponált zenei mű, felejthetetlen énekesekkel. Itt is látszik, hogy akkor még valóban igazi hanggal rendelkező, nagyszerű előadóművészeink voltak.

 
szabomarc   2019. 02. 16.

0

Nagyon jó lett, nekem tetszett. Nyilván az adott korszak miatt nem István volt beállítva főhőseként a sztorinak, inkább Koppánnyal szimpatizál az ember, de jó volt, nekem tetszett.

 
NFG   2018. 03. 22.

0

Leírhatatlanul imádom! Csak pár éve találtam rá a szüleim CD-i között! Először kép nélkül hallgattam meg a magnóban! És rettenetesen tetszett, pedig eléggé eltér az ízlésemtől! Pár nap múlva már kívülről tudtam az egész szöveget! (még jobban mint a s... több»

 

Nagy Ferót és Deák Bill Gyulát ezekkel a szerepekkel a vérmes rockerek szerepköréből "beemelték" az elfogadottak körébe...

(JRD )
 

Varga Miklós karrierje innentől kezdett el szárnyalni.

(JRD )
 

A politikai áthallások már az első pár sorban helyet kaptak. "Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget."

(JRD )
 

Többen fel is dolgozták a rockoperát, melyek közül a legrosszabbra/legmegosztóbbra és sokak szerint leggyengébbre az Alföldi Róbert rendezte verzió sikerült. Annak ellenére, hogy nagy volt az érdeklődés erre a rendezésre, nem vonult be korszakalkotó rendezésként a magyar színháztörténetbe..

(JRD )
 

Az eredeti rockopera helyszíne a városligeti domb volt, melyet ma már hivatalosan is Királydombnak hívnak.

(JRD )