Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91%
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Kabaré
 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

Gyönyörű,megható,és lélekbemarkoló film,Liza Minelli csodálatos játékával megspékelve!Klasszikus,és megunhatatlan film,minden generációnak kötelezővé tenném a megnézését!

 
Berto49   2017. 05. 10.

Nem is találok rá jelzőket, hogy mennyire jó film, és hogy mennyire kedvelem! C. Isherwood „Isten veled Berlin” c. elbeszéléskötetének Sally Bowles c. novellája alapján, de az írást ezerszeres feljavították a zenével, a csodás színészekkel, a koreogr... több»


 
moony5972   2015. 07. 11.

Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

 
asterisk   2015. 02. 09.

Liza Minelli egész egyszerűen zseniális. A film pedig alapmű! Egy igazi feledhetetlen klasszikus. Aki nyitott a régebbi filmek felé, tegyen vele egy próbát, nem fog csalódni benne.

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

Libabőrös leszek már csak attól is, hogy rágondolok a filmre. Azonnal beszippantott. Azt hinné az ember, hogy semmi extra de itt a történet bizony megállíthatatlanul pörög.

A film összbevétele 42 765 000 dollár volt (imdb.com).

 

Csak kevés hiányzott, hogy bekerüljön a három csűcstartó film közé az Oscar-díj történetében, vagyis megkapja az öt legfontosabb és legértékesebb díjat, viszont így is „aratott” a nyolc megnyert díjjal.

(Berto49)
 

Liza Minnelli édesanyjának, Judy Garlandnak talán legnagyobb sikere az "Óz, a csodák csodája" című 1939-ben készült film. Ebben a Bádogember szerepét játszotta Jack Haley, akinek fiához, ifj. Jack Haley-hez ment feleségül Liza Minnelli.

(Berto49)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 63. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmet beválasztották az amerikai nemzeti filmregiszterbe, „mint kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotást”

(Bogi87)
 

A művet „Az első felnőtt musical”-ként emlegették, és a közönségnél osztatlan sikert aratott.

(Bogi87)
 

A film a Kabaré musical adaptációja, melyet 1966-ban mutattak be a Brodwayn, és Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című műve az alapja.

(Bogi87)
 

Eredetileg a lány angol volt, a fiú pedig amerikai, de Liza Minnelli amerikai akcentusa miatt cseréltek.

(Bogi87)
 

Billy Wilder és Gene Kelly visszautasította, hogy megrendezze a filmet.

(rbernadett)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell című listán.

(rbernadett)
 

Azzal, hogy Liza Minnelli megkapta az Oscar-díjat a Kabaré című filmért ezzel az egyetlen színészé vált, akinek szülei szintén díjazottak. (Judy Garland és Vincente Minnelli)

(rbernadett)
 
Bob Fosse időtálló remekművet alkotott, a Kabaré máig a musical műfajának megkerülhetetlen darabja. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.