Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Kabaré (1972)

Cabaret
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

0

Gyönyörű,megható,és lélekbemarkoló film,Liza Minelli csodálatos játékával megspékelve!Klasszikus,és megunhatatlan film,minden generációnak kötelezővé tenném a megnézését!

 
Berto49   2017. 05. 10.

0

Nem is találok rá jelzőket, hogy mennyire jó film, és hogy mennyire kedvelem! C. Isherwood „Isten veled Berlin” c. elbeszéléskötetének Sally Bowles c. novellája alapján, de az írást ezerszeres feljavították a zenével, a csodás színészekkel, a koreogr... több»


 
moony5972   2015. 07. 11.

1

Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

 
asterisk   2015. 02. 09.

1

Liza Minelli egész egyszerűen zseniális. A film pedig alapmű! Egy igazi feledhetetlen klasszikus. Aki nyitott a régebbi filmek felé, tegyen vele egy próbát, nem fog csalódni benne.

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

0

Libabőrös leszek már csak attól is, hogy rágondolok a filmre. Azonnal beszippantott. Azt hinné az ember, hogy semmi extra de itt a történet bizony megállíthatatlanul pörög.

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 42 765 000 dollár volt (imdb.com).

 

Csak kevés hiányzott, hogy bekerüljön a három csűcstartó film közé az Oscar-díj történetében, vagyis megkapja az öt legfontosabb és legértékesebb díjat, viszont így is „aratott” a nyolc megnyert díjjal.

(Berto49)
 

Liza Minnelli édesanyjának, Judy Garlandnak talán legnagyobb sikere az "Óz, a csodák csodája" című 1939-ben készült film. Ebben a Bádogember szerepét játszotta Jack Haley, akinek fiához, ifj. Jack Haley-hez ment feleségül Liza Minnelli.

(Berto49)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 63. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmet beválasztották az amerikai nemzeti filmregiszterbe, „mint kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotást”

(Bogi87)
 

A művet „Az első felnőtt musical”-ként emlegették, és a közönségnél osztatlan sikert aratott.

(Bogi87)
 

A film a Kabaré musical adaptációja, melyet 1966-ban mutattak be a Brodwayn, és Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című műve az alapja.

(Bogi87)
 

Eredetileg a lány angol volt, a fiú pedig amerikai, de Liza Minnelli amerikai akcentusa miatt cseréltek.

(Bogi87)
 

Billy Wilder és Gene Kelly visszautasította, hogy megrendezze a filmet.

(rbernadett)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell című listán.

(rbernadett)
 

Azzal, hogy Liza Minnelli megkapta az Oscar-díjat a Kabaré című filmért ezzel az egyetlen színészé vált, akinek szülei szintén díjazottak. (Judy Garland és Vincente Minnelli)

(rbernadett)
 
Bob Fosse időtálló remekművet alkotott, a Kabaré máig a musical műfajának megkerülhetetlen darabja. 9/10 több»