Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Érdekességek: Kabaré (1972)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 42 765 000 dollár volt (imdb.com).

 

Csak kevés hiányzott, hogy bekerüljön a három csűcstartó film közé az Oscar-díj történetében, vagyis megkapja az öt legfontosabb és legértékesebb díjat, viszont így is „aratott” a nyolc megnyert díjjal.

(Berto49)
 

Liza Minnelli édesanyjának, Judy Garlandnak talán legnagyobb sikere az "Óz, a csodák csodája" című 1939-ben készült film. Ebben a Bádogember szerepét játszotta Jack Haley, akinek fiához, ifj. Jack Haley-hez ment feleségül Liza Minnelli.

(Berto49)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 63. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmet beválasztották az amerikai nemzeti filmregiszterbe, „mint kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotást”

(Bogi87)
 

A művet „Az első felnőtt musical”-ként emlegették, és a közönségnél osztatlan sikert aratott.

(Bogi87)
 

A film a Kabaré musical adaptációja, melyet 1966-ban mutattak be a Brodwayn, és Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című műve az alapja.

(Bogi87)
 

Eredetileg a lány angol volt, a fiú pedig amerikai, de Liza Minnelli amerikai akcentusa miatt cseréltek.

(Bogi87)
 

Billy Wilder és Gene Kelly visszautasította, hogy megrendezze a filmet.

(rbernadett)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell című listán.

(rbernadett)
 

Azzal, hogy Liza Minnelli megkapta az Oscar-díjat a Kabaré című filmért ezzel az egyetlen színészé vált, akinek szülei szintén díjazottak. (Judy Garland és Vincente Minnelli)

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.