74% 38 szavazat
Kínai szerelem

Kínai szerelem

Kinamand
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
21
Szereplők (21)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Hogy fizetni tudja a válópere utáni költségeket, egy férfi feleségül vesz egy kínai nőt, akinek csupán állampolgárságra van szüksége.

(csd)

Forgatókönyvíró: Kim Fupz Aakeson
Ország: Kína, Dánia
Premier (HU): 2007.04.11.
 
2024.01.31 szemtelen

legújabb vélemény

Keserédes románc

Igazi skandináv moziélmény. Egy alapvetően sablonos történet, ami szokatlanul kedves, kis gyöngyszem a kínálatban. Kecses eleganciával ragadja magával a figyelmet, és mikor egy ideg becsípődik, már rabul is ejtett. Mindamellett, hogy a film olyan rideg, szárazabbnál szárazabb tempóban halad, amit a skandináv mozitól általában elvárunk. Keld és Ling – a két főszereplő – lavíroznak a felnőtt élet hullámvölgyein, és mindegyik hordozza a saját titkos terhét. Ling a film alatt végig kínaiul beszél, így sem a néző, sem Keld nem érti, mit mond valójában. A figurát alakító Vivian Wu zseniálisan, arckifejezéseken és a hang intonációin keresztül adja át érzéseit, reakcióit, ami lenyűgöző. Keld is nagyon keveset beszél a filmben, bezárkózik önmagába, mint egy szomorú krumplis zsák, de fakósága ellenére kivívja a néző szimpátiáját csodás alakításával. A film nekem nagyon bejött. A teljesen eltérő emberi mentalitások, a kulturális különbségek és értékek fölé emelkedő szeretet és tisztelet nimbusza. Szép film, gyengéd, keserédes.

0
 
2020.07.17 István

Szuper atmoszférát és hangulatot teremtettek az alkotók ennek a történetnek, ami okosan és pont elégséges humorral meséli el, milyen is belehabarodni valakibe a Föld túlsó feléről.

0
 
2021.02.12 makk20

Bájosan elbűvölő kis romantikus komédia két kultúra találkozásáról, ami nagyon szépen mutatja be két teljesen különböző ember egymásra találását.

0