Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Egyre távolabb (2006)

Away from Her
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
52
Képek
Videók
 
eve58   2018. 01. 03.

legújabb vélemény

0

Érdeklődéssel kezdtem nézni a filmet, mely érdeklődést, és figyelmet végig sikerült fenntartania a lassan bontakozó cselekménynek. Szörnyű lehet ilyet megélni (talán picit saját titkos félelmeimet is kivetülni láttam). Igazából a Szerelmünk lapjai kevesebb sziruppal. A két főszereplő csodás játéka engem elvarázsolt.

 
Berto49   2017. 08. 07.

0

Nobel-díjas írónő (Alice Munro) ezért "muszáj" volt megnézni egy írásából készült filmet. Az Alzheimer-kór áldozata a több mint 40 éve tartó házasság női tagja, Fiona, Julie Christie remek alakításában. Bekerül egy otthonba, ott elfelejtve a férjét, ... több»


 
szanko   2017. 07. 18.

0

Nagyon emberi film, ami mentes mindenféle giccses dolgoktól. Érzelmeket közöl, elgondolkodtat. Bemutatja az Alzheimer kór lefolyását és azt, hogy a beteg körül álló embereknek olykor milyen nehéz is lehet. Jók a színészi alakítások is.

 
justynaw   2016. 09. 21.

0

Nagyon érdekes, hasonló az alaptörténet, mint a Szerelmünk lapjaiban, de nem olyan agyoncukrozott love storyként előadva. Ez is az igaz szerelemről szól, de igazibbnak hat, a való életből valónak.

 
juliS   2015. 07. 01.

0

Engem nagyon megérintett a film, a történet az idős férfiról, akinek összetörik a szíve. Szomorú, megható és a színészek fantasztikusan játszottak.

 
mártilány   2015. 04. 14.

0

Nagyon érzékenyen megalkotott film arról, hogyan lehet beletörődni Az Alzheimerbe. Lassú tempójú, ami a nézőtől is megköveteli, hogy lenyugodjon. Ezáltal észlelhető, hogy a rendezőnő tartózkodott mindenféle fölösleges pátosztól, nem arra megy, hogy m... több»

Galéria (52)

A film összbevétele 7 674 385 dollár volt (imdb.com).

 

Julie Christie az életben is amnéziában szenved! A filmben saját tapasztalatait is felhasználta. A szöveg megtanulásával jelentős gondjai voltak, színészi nagyságát bizonyította, hogy ilyen pazar lett az alakítása. Rengeteg díjat nyert vele, köztük van a Golden Globe díj is.

(Berto49)
 

A film első ízben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon került bemutatásra 2006-ban.

(erare)