Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
2
Videók
 
Berto49   2019. 04. 14.
Az áldozat Laura?

Fordulatokban gazdag bűnügyi film. Több helyen film noirnak jegyzik, de szerintem nem rendelkezik a műfaj összes jellegzetességével. A film forgatását Rouben Mamoulian kezdte el, de aztán Otto Preminger vette át a rendezést, állítólag az addig elkészült jelenetek a szemétkosárban landoltak. Egy nő halála miatt indul el a nyomozás, amelyet Marc McPherson hadnagy (Dana Andrews) vezet. Sorban kihallgatja a számos gyanúsítottat, miközben egyre jobban megkedveli a „vélt” áldozatot. A felébredő érzelmek teljesen jogosak, hiszen Laura alakítója a vonzó Gene Tierney. A hadnagy sikeresen megfejti a bűnügy egyre jobban összekeveredett szálait. Korának egyik leghíresebb nyomozós alkotása.

 
mrfaktor   2016. 04. 25.

Sose értettem az olyan embereket, akik úgy utasítják el a régi filmeket, hogy egyet sem láttak közülük. A Laura is bebizonyítja, hogy igazi csavaros krimik régen is készültek. Remekül vezet minket az orrunknál fogva és folyamatosan találgatjuk, vajon ki van az egész rejtély mögött. Persze a végére kiderül, hogy........ :)

A film összbevétele 4 360 000 dollár volt (imdb.com).

 

Laura (Gene Tierney) sokszor látható portréja fénykép alapján készült, amelyet utólag olajfestékkel tettek festményszerűvé.

(Berto49 )
 

Eredetileg Rouben Mamoulian volt a rendező, de végül kirúgták.

(wintermat)
 

A film híres volt a fülbemászó főcímzenéjéről. Amikor Hedy Lamarrt megkérdezték, hogy miért utasította vissza a Laura szerepét, azt válaszolta, hogy "Nekem a forgatókönyvet küldték el, nem a zenei albumot".

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.