38% 42 szavazat
A félelem bére

A félelem bére

Le salaire de la peur
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
20
Cikkek (20)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon.

(szarka84)

Rendező: Julien Leclercq
Forgatókönyvíró: Hamid Hlioua, Julien Leclercq
Ország: Franciaország, Belgium
Premier: 2024 | Netflix (2024.03.29.)

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2024.04.01 Bafam

legújabb vélemény a nap véleménye

Három a magyar igazság, három A félelem bére-film.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az előttem szólók eléggé lehúzták ezt a filmet, és szinte mindenki az 1953-ban készült azonos című, szintén francia filmmel összemérve véleményezte. Pedig a film alapjául szolgáló könyvből, amely véleményem szerint egy rendkívül izgalmas könyv, valój... Teljes kritika

3
 
2024.03.31 szemtelen

Sikertelen trónfosztás

Nagy meglepetés volt a cím olvasása, hiszen szerintem mindenki hallott már egy „A félelem bére” című filmtörténeti thrillerről, anno 1953-as Yves Montand-féle szuperprodukcióról. Nos, ez egy Netflix remake alkotás, ami a több,mint 70 éves, időtlen klasszikus koronáját próbálja újjáéleszteni. Az ötlet elég bizarr kísérlet, de az esélyt mindenképpen meg kell kapnia. Az alaptörténet szerint egy veszélyes olajkút felrobbantásához embereket bérelnek két teherautónyi nitroglicerin szállítására, egy 20 órás időkeretben. A helyzet az, hogy a két filmprodukció között akkora a különbség, hogy az összehasonlítás teljesen értelmetlen. Teljesen más. És a másság nemcsak a filmipar technikai változását mutatja jól, hanem a feldolgozás koncepcióját is érinti. Alapjaiban lett reménytelen, hogy ez a remake valaha is megközelítse az eredetit. Persze nem nézhetetlen, megtalálja a pontos helyét a Netflix ranglista alsó polcán, ahol a „megnéztük, és azonnal elfelejtjük” filmeket tárolják. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a fiatalabb korosztálynak tetszeni fog. Az egydimenziós ellenségek, akadályok elleni küzdelem látványos, bár klisés akciófilmmé teszik. Nekem sajnos nem elég izgalmas, nem elég izgató, és hiányzik belőle a bilincs, ami annyira rabul tud ejteni a képernyő előtt koptatott fotelomban. Javaslom, aki teheti, nézze meg mindkettőt!

1
 
2024.03.31 BÉLA

Épphogy nézhető

Eredeti dolgot már nem tudnak kitalálni, egy 1953-as filmet kell újra leforgatni. Meg A három testőrt hatszor újrafeldolgozni. Nos én voltam katona, tudom, mi az a 7,62 mm-es KGK géppuska és az RPG. Ezek a harci jelenetek egyenlőek a nullával. Különösen tetszett az agyament orvlövész a hegyoldalban.

0